Produkter for hælspore (plantar fasciit) & hælsmerte hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
VISER 1-4 (64)1 2 3 ... 16 Siste 100 per side

Hælspore & Hælsmerte

Hælspore (Plantar fasciitis) kan forårsake alvorlig smerte under hælen og skyldes overbelastning av plantar fascia -senen i ankelen. Hælspore forårsaker vanligvis smerter under ankelen, på innsiden av foten og like foran hælbenet. Ved overbelastning kan smerte og betennelse oppstå i senefestet under hælen. Som en reaksjon på dette prøver kroppen til slutt å skape beskyttelse og lindring for det ømme området, og hvis det går så langt, kan det dannes en liten kalkvekst under hælen. Veksten ser ut som en spur, derav navnet - hælspore.

Lider av en hælspore kan være både smertefullt og langvarig. Hælspore er et fotproblem som vanligvis helbreder av seg selv, kan det ta lang tid, noen ganger opptil halvannet år.

Når du har lidd av en hælspore, er det viktig at du prøver å behandle problemet, da det både kan fremskynde helbredelsen, men også redusere ubehag, smerter og annet ubehag.

Derfor er det viktig å prøve å unngå eller redusere belastningen som bidrar til smerter eller ubehag. Alle utsetter for eksempel hælen for stor belastning, gjennom for eksempel feil sko som ikke gir støtdemping eller ved å utføre fysiske aktiviteter som løping eller hopp. Det er også viktig at du unngår belastning som gjør vondt eller skaper en form for smerte, da det kan føre til at helingstiden til hælsporer blir lengre og symptomene også kan forverres.

Når du har en hælspore, opplever du også ubehagelige smerter når du laster hælen barbeint og de første trinnene om morgenen og etter hvile vanligvis gjør mer vondt. Derfor kan det føles bedre å bruke mykere sko. Det finnes gode behandlinger og produkter som kan lindre ubehag. For eksempel kompresjonssokker som er beregnet på å avlaste hælspore, innersåler i hæl, skoinnlegg og sko som har en gelpute under hælen. Hvis du vil vite hvordan et bestemt produkt kan hjelpe deg med en hælspore, kan du bare klikke på hvert produkt. Den inneholder all informasjonen du trenger, slik at du enkelt og problemfritt kan behandle hælspore.

Smerter, smerter eller ømhet under hælen er en vanlig sykdom. Minst to prosent av befolkningen lider daglig av hælsporer, og det er mange grunner til at du kan oppleve hælsmerter. Men hælsporer er en av de vanligste årsakene til smerter i hælen, selv om smertene avtar etter at du har gått en stund, kan smerten ha en negativ effekt på hverdagen. Derfor er det viktig at du behandler deg selv og prøver å lindre smerten din. Det er imidlertid veldig forskjellig hvordan du opplever smerter når du har en helsespørre. Noen mennesker opplever de fleste smerter og smerter etter å ha gått lenge eller stått mye. Mens andre ikke er i stand til å laste hælen i det hele tatt og til og med ha smerter når hælen hviler.

Hælspore rammer vanligvis voksne og nesten aldri barn. Hælspore oppstår når hælen har blitt utsatt for tung eller for mye nyttelast. Du kan også ha problemer med hælsporen hvis du har begynt å belaste foten på en annen måte enn før. Det er vanlig at mange får hælsporer når de bytter sko etter høsten, fra de stabile varme høstskoene til tynnere sommersko. Kombinasjonen av å bytte til sko som har en tynnere såle i kombinasjon med å begynne å gå mer kan skape en overbelastning av plantar fascia -senen i ankelen.

For å lindre problemene dine med en hælspore, anbefales det at du endrer aktiviteten. Hvis du utfører noen form for aktivitet som utløser smerter i hælen, bør du unngå det og bytte til sko eller innleggssåler. Bytt til sko og innleggssåler som har en god passform, gir deg stabil støtte og støtdemping. Sørg for at du har sko eller innsatser som du kan bruke i sko både innendørs og utendørs. Ved å bruke sko eller innleggssåler som øker støtdemping, eller lindrer det ømme stedet, kan smerten lindres.