• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Akillessenebetennelse

Her finner du produkter som er utviklet for å lindre ubehag og smerter i forbindelse med senebetennelse.

Hva er akillessenebetennelse?
Senebetennelse eller tendinopati, som det også kalles, er ikke en betennelse til tross for navnet, men en helbredelse av små skader som finnes på senen.

Senebetennelse eller problemer i akillessenen er en vanlig plage som skaper ubehag og smerter i senen. Betennelse i sener kan også forårsake hevelse og stivhet. Betennelse i helsen rammer vanligvis de som er fysisk aktive som hovedsakelig driver med løping eller andre idretter som involverer mye rotasjon.

Men det er noe som også kan ramme alle, selv om man ikke er fysisk aktiv. Hælsenen er en sterk sene som går fra nedre kant av hælen og går over til den store leggmuskelen. Hælsenen utsettes daglig for stress, både når vi går og står men også under trening og fysisk aktivitet. På en vanlig dag forventes det vanligvis at hælsenen utsettes for ca 5000 skritt og ved fysisk aktivitet, som løpetrening, kan antall skritt dobles, noe som gir et økt trykk på hælsenen. Derfor er det ikke så rart at økt treningsmengde og intensitet kan skape en overbelastning som fører til betennelse.

Årsaker til akillessenebetennelse

Senebetennelse skyldes en gjentatt og intens anstrengelse av senen. Derfor er det vanlig å lide av senebetennelse under trening, eller når du har begynt å trene. Men du kan også få problemer med hælsenebetennelse på grunn av alder, overvekt eller at du går og står i for dumme og harde sko.

Symptomer akillessenebetennelse/tendinopati
-Lette smerter i hælen som blir verre ved belastning
-Smerten avtar ved hvile
-Smerter som oppstår etter en lang treningsøkt
-Smerte når du står på tærne
-Hovne, ømhet og stivhet i hamstring og ankel - spesielt om morgenen eller etter trening
-Noen får til og med en hoven klump på hælsenen, noen centimeter over hælen

Behandle akillessenebetennelse

Vanligvis forsvinner ubehag og smerte forbundet med betennelse i helsen etter en uke. Men problemene kan vedvare i lang tid. Fordi akillessenebetennelse skyldes overbelastning, er det vanlig at eldre lider av akillessenebetennelse. Har du betennelser er det viktig at du behandler plagene dine og lindrer smertene.

Senbetennelse som varer over lengre tid kan føre til en degenerasjon av senen, noe som gjør at senen kan bli verre og samtidig gjøre det vanskeligere å gro. Hvis du mistenker at du har en betennelse, bør du unngå belastningen som forårsaker smertene. Husk å tilpasse din fysiske aktivitet og bruk avlastende produkter. Du kan også søke omsorg for å få en spesialtilpasset treningsøkt for deg og dine behov.

For å lindre senen og lindre smertene kan du bruke fotrette sko, som gir føttene den støtten og stabiliteten som føttene trenger. HER kan du se alle våre fotrette sko.

Du kan også bruke spesifikke innlegg for hælen som hjelper til med å avlaste senen. Innleggene kalles hælinnlegg og bidrar til å gi støtdemping til hælen og samtidig minimere belastningen på hælsenen. HER kan du se alle våre hælposter.

69 produkter

69 produkter

Du har sett 36 av 69 produkter