• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Benhinnebetennelse

BENHINNEBETENNELSE

Her finner du produkter som motvirker feil belastning og lindrer smerten forbundet med periostitt.

Løping og mye turgåing er bra for både kropp og sjel, men en smerte forbundet med dette er aldri morsomt. Benhinnebetennelse er noe som mange mennesker har opplevd eller lidd av på et tidspunkt. Ofte oppleves det i forbindelse med når du går, står, løper eller utfører en annen type rask eller høy belastning. Det påvirker imidlertid vanligvis de som laster deler av kroppen feil, for eksempel i under pronasjon. Det kan også påvirke de som har høye buer,  er flatfotede eller de som nettopp har begynt å trene, da kroppen ikke klarer å absorbere støtene som oppstår under trening. Selv etter å ha vært stillesittende, kan beina for en stund føles stive. Mange kan da oppleve at de første stegene vanligvis er smertefulle, men at smertene da gir seg etter en stund.

SYMPTOMER PÅ BENHINNEBETENNELSE

-Smerter på innsiden eller forsiden av underbenet

-Sårhet og liten hevelse i underbenet

-Stivhet i bena, spesielt når det er veldig stillesittende, noe som forbedrer seg etter å ha gått en stund.

- Smerter under eller etter fysisk aktivitet, som kan føles under trening eller til og med i hvile hvistreningen fortsetter

- Slipende smerte etter en dag med bevegelse

Vanligvis er benhinnebetennelse en slitasjeskade som oppleves som en smerte på innsiden av tibia, hvor musklene og sener i underbenet kommer sammen. Det er også vanlig å oppleve smerte på forsiden eller innsiden av underbenet. Men du kan også kjenne på de smale bena om kveldene hvis du har gått og stått mye i løpet av dagen. Det føles vanligvis noen desimeter over ankelen.

Smertene fra slitasjeskaden kan gjøre det mer problematisk i hverdagen. Flertallet av de som er rammet av benhinnebetennelse blir fri for sine problemer. Hvis problemene blir for åpenbare eller for langvarige, kan det være nødvendig med en behandling. Det er imidlertid viktig å prøve å unngå de langsiktige problemene, noe som forhindres ved å behandle problemene så raskt som mulig.


HVA ER
BENHINNEBETENNELSE?

Underbenet består av to ben, det indre litt større benet kalles tibia og ytre litt mindre kalles fibula. Rundt skjelettets bein er det en såkalt beinhinne. I beinhinnen fester seg blant annet muskler som sender ulike signaler til nervesystemet. Underbensmembranene er ekstra følsomme for smerte og kan føre til smerter ved overbelastning. Ofte er det innsiden av tibia / det smale beinet som gjør vondt.

I vårt sortiment finner du ulike produkter for å lette dine problemer. Først av alt er det viktig å hvile fra den fysiske aktiviteten som gjør at ubehaget ditt oppstår eller gradvis øker.  Du kan fortsette å trene, men det er viktig å utføre en fysisk aktivitet som ikke belaster bena for eksempel sykle, svømme eller trene med roing. Hvis problemene dine ikke forsvinner etter noen uker, bør du søke omsorg for å bli kvitt problemene dine. Du kan for eksempel kontakte en fysioterapeut eller kiropraktor.

Du kan også behandle benhinnebetennelse din med en pronasjonssåle som vil minimere pronasjonsbevegelsen din i foten samt i nedre del av bene. Du bør også bytte ut skoene dine med sko som støtter foten og har en støtabsorberende evne. Mange av våre fotriktige modeller finner du her.  

Sports sokker med kompresjon  eller kompresjon strømper, som de også kalles,  øke blodsirkulasjonen i bena og  samtidig lindre  smerten i nedre ben.  Ved å bruke kompresjonsstrømper eller vadsleeves slik at du styrker muskeloppvarmingen i bena, som igjen bidrar til å varme opp membranene i musklene på en mer effektiv måte. Vadsleeves og kompresjonsstrømper motvirker også kjøling under aktiviteten, da kjøling ofte bidrar til ytterligere problemer med benhinnebetennelse. Våre sportssokker med kompresjon finner du HER og vadsleeves finner du HER.

70 produkter

70 produkter

Du har sett 36 av 70 produkter