Haglunds hæl

Har du problemer med Haglunds hæl? Her er produktene som vil hjelpe deg å lindre og behandle smerten.

Haglunds hæl, som også kalles Haglunds sykdom eller Haglunds syndrom som det også kalles, betyr at du har en løsning av hælsenens feste i hælbenet. Noe som gjør at baksiden av benet som er plassert i hælen slapper av og hovner opp.

Grunnen til at du lider av Haglundshäl er fordi du utsetter hælsenen for langvarige og store belastninger på hælsenen, for eksempel ved å hoppe eller løpe. Men du kan også få problemer hvis du bruker sko, støvler eller skisko som klemmer og igjen bidrar til hevelsen. Haglunds hæl er vanlig hos unge mennesker, hovedsakelig i alderen 12-14 år.

Symptomer på Haglunds hæl

- Baksiden av hælen blir mer utstående og gjør vondt
- Det er vanlig å få en slimhinnebetennelse samme sted som gir mer hevelse
-Erfaring med smerter og hevelser over baksiden av hælen
- Smertene øker ved aktivitet og kan sitte i timevis etterpå
- Det gjør vondt ved trykk og det er vanskelig å bruke sko
- Smertene er på sitt verste om morgenen

Behandle Haglunds hæl

For å behandle smertene og problemene som oppstår i forbindelse med Haglundshäl, bør du hvile fra de fysiske aktivitetene som forårsaker problemet eller som gir deg mer smerte. I mellomtiden bør du heller trene på en annen måte og også oppsøke en fysioterapeut som kan lage et treningsopplegg som er tilpasset deg og Haglunds sykdom.

Det er også viktig å prøve å bli kvitt presset fra for eksempel sko. Husk å bruke romslige sko som gir føttene god plass og du kan også bruke hælinnlegg. Du legger innlegget under hælen og bidrar til å avlaste hælen og området som er ømt og gjør vondt.

De fleste som lider av Haglunds sykdom blir bedre med tiden, men noen kan trenge operasjon for å bli kvitt problemene. Unge mennesker som lider av Haglunds hæl kan vanligvis fortsette å spille idrett når smertene og hevelsen har avtatt.

Produkter til Haglunds hæl

Haglunds sykdom er vanligvis selvhelbredende, men symptomene kan lindres ved hjelp av et støtdempende innlegg som har en lett hæløkning som lindrer hælsenen. Du kan også bruke en fotstøtte som beskytter det såre området og bidrar til å avlaste både hælen og hamstringen.

40 produkter

40 produkter

gel-cup-heel-52-bones.jpg
Jul 2023 | Deals

52BONES Gel HeelCup

kr 157
kr 209
slimsupport-52-bones.jpg
Jul 2023 | Deals

52BONES SlimSupport

kr 164
kr 219
joya-mjuka-skor-sydney-white.jpg
Mjuk fotbädd

Joya Sydney II Myke Sko White

kr 1 099
kr 2 095

Du har sett 36 av 40 produkter