• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Plattfot

Her finner du produkter som er designet for de som er plattfot.

Hva er plattfot? [Pes Planus]
Plattfot, Pes Planus betyr at langsgående bue er sunket. Som betyr at du ikke angir noen buer på den indre fotraden. Hvis du skulle ta et avtrykk av føttene dine, kan du i utgangspunktet se hele fotsålen i avtrykket - og på denne måten kan du enkelt se om du er plattfot.

Når vi blir født, har vi vanligvis "flate føtter", og det er bare i ungdomsårene at fotbuene på føttene får sitt ferdige utseende. I de fleste av oss vokser plattfot vanligvis bort, og i ung alder skaper flatfootness vanligvis ingen problemer. Derfor er det vanlig at du har problemer med flatfoot bare i voksen alder.

Det er vanlig å forveksle plattfot med overpronasjon, men det er ikke det samme som å være flatfotet. Å ha problemer med pronasjon betyr at du har en nedsunket langsgående bue og at mye vekt er plassert på innsiden av foten når du går og står. Du kan lese mer om pronasjon her.

Symptomer på plattfot
Den arvelige plattfot n er stadig problemfri, men det er vanlig å ha problemer med smerter og tretthet i føttene. Det er også vanlig å ha problemer med ømhet og smerte på innsiden av foten og ved fotens bue. Det er også vanlig å oppleve at smerten øker under belastning, og du kan også ha problemer med knesmerter, ryggsmerter og smerter i hoften.

- Smerter og sårhet i føttene, hovedsakelig innsiden av foten og i fotbuen
- Føler seg sliten i føttene
- Noen ganger oppleves en hevelse rundt senen som er plassert bak den indre ankelen
- Problemer med knær, hofter og rygg på grunn av feiljusteringen som plattfot skaper
- Problemer med dårlig balanse på grunn av nedsenking av hvelvet

Behandling av plattfot
For å lindre smerten som har oppstått i forbindelse med plattfot, bør du bruke stabile, footy sko. Det er fordi du er føttene dine for støtte mens du avlaster fotens bue. Du kan også bruke såler og innsatser som du plasserer i skoene dine. Alle innsatser og såler du ser i denne kategorien er designet for flate føtter, noe som betyr at de er anatomisk konstruert med buestøtte.

Buegangen er lett konstruert og gir lindring i buen og bidrar til å fordele kroppens vekt jevnt over fotens overflate, noe som lindrer føttene, men gir også komfort og lettelse for hele kroppen. Støtten gir også føttene en riktig belastning og lindrer dermed både knær, rygg og hofter.

-Bruk fotete, stabile sko med anatomisk støtte. HER kan du se alle våre fotsko
- Bruk anatomiske såler med archrests designet for å motvirke plattfot og lindre ubehag

229 produkter