• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Ømme tåballer

Å ha følelsen av ømme føtter, eller oppleve smerter i tåballene er av foten er et vanlig problem, det er det nest vanligste fot-problemet, eller hælsmerte i Norge. Majoriteten av de som rammes av ømme tåballer eller forfot smerte er kvinner.

Årsaken er at det først og fremst er kvinnene som bruker stramme sko, høyhælte sko eller andre høye sko som gjør at kroppsvekten fordeles på tåballen. Når tåballen får såpass mye vekt på tåballene synker benet foran og de omliggende leddbåndene svekkes. Som betyr at hele fotens forfot struktur bryter sammen og skaper et overtrykk på tåballen.

Smerten og den ømme følelsen kan dog også oppstå på grunn av flate sko, hos mennesker som trener i flate sko eller jobber hvor man står og går mye. Vekt kan også spille en rolle, da det kan medføre et stort trykk på føttene.

Ømme tåballer og smerter ytterst på foten kan oppstå etter noen timer iført flate eller høyhælte sko. Men følelsen av brennende tåballer kan også kjennes etter at man har hatt på skoene i kun få minutter.

164 produkter