• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Sprukne hæler

Her finner du produkter som helbreder sprukne hæler og behandler hælsprekker.

Har du problemer med hælsprekker eller sprukne hæler? Sprekker på hælene er et vanlig fotproblem, og det kan påvirke hvem som helst. Hælsprekker og sprukne hæler er forårsaket av tørr og hud dannet på kanten av hælen. Til slutt blir huden så tørr og hard at den sprekker. Det er vanlig at den sprukne huden på hælene blir misfarget og kan se gulaktig ut.

Hvis du har tørre eller sprukne hæler, bør du starte behandlingen så snart som mulig. Hælsprekker kan føre til mer alvorlige problemer som infeksjoner. Når du har sprekker i hælene, kan de også blø, og dette kan føre til at bakterier finner veien inn og dermed forårsaker infeksjoner.

Symptomer Hæl sprekker
-Huden på hælen sprekker
-Huden der hælen har sprekker kan skape smerte og / eller ubehag.

Hvorfor oppstår sprukne hæler og hudsprekker?
 Den vanligste grunnen til at du lider av hælsprekker er fordi føttenes hud ikke får nok fuktighet. Når huden blir tørr på hælene, er det lett for sprekker å vises. Hælputenønsker automatisk å ekspandere utover når vi laster den, noe som betyr at når du har tørr hud på hælene, er den ikke fleksibel nok til å ekspandere og den sprekker.

Tørrheten i føttenes hud kan skyldes flere forskjellige årsaker:

-Dehydrering eller drikking for lite vann
-Føttene er våtei lang tid og ofte
-At du ikke regelmessig gir føttene fotpleie eller smører dem med fotkrem
-Kaldt vær som tørker ut huden
-Bruk av dehydrerte produkter som skarpe såper som tørker ut huden

Men det er også vanlig å ha problemer med sprukne hæler hvis du har diabetes, psoriasis, eksem eller soppinfeksjoner. Hvis du har diabetes, er det viktig at du velger fotpleieprodukter fra denne kategorien som har etiketten "egnet for diabetikere". Her kan du også se fotpleie som er designet for de som er diabetikere.

Behandle hælsprekker og sprukket hud på hælene

For å behandle tørr hud, sprukket hud og hælsprekker, bør du gjennomgå fotpleien og begynne å smøre føttene daglig. Men det er flere ting du kan gjøre for å både behandle sprekker og forhindre slik at det ikke er mer:

-God fothygiene og kontinuerlig fotpleie
-Tørk føttene grundig etter dusj og bad
-Smør føttene daglig
-Bytt sokker daglig
-Luft føttene dine

Produkter for å behandle hælsprekker og sprukne hæler

Fotkremer for sprukne hæler

For å behandle hælsprekker og sprukne hæler, må huden gjøres myk og glatt igjen. Dette er viktig for å forhindre at calluses fører til hælsprekker. For å behandle dem kan du bruke fotkremer som du ser i denne kategorien - da de er tilpasset for bruk i hælsprekker.

De forskjellige kremene har spesifikke egenskaper og stoffer som er snille mot huden og gjør den myk og glatt igjen. De fuktighetsgivende stoffene i kremene gir en naturlig fuktighet til huden som dypt trenger inn og behandler den tørre huden.

Fotfil ved sprukne hæler

Du kan også bruke fotfiler for sprukne hæler er ergonomisk tilpasset og gjøre det lettere å få tilgang til hælens buede form og ha et praktisk håndtak som kan utvides.

Filen gjør det mulig for ny, sunn hud å dukke opp under det skadelige området. Det er imidlertid ekstremt viktig å ikke arkivere på åpne, blødende og smertefulle sprekker. Det er også viktig at du slutter å bruke hvis huden blir sår eller betent. Du bør også være forsiktig med arkivering hvis du er diabetiker eller hvis du har dårlig blodsirkulasjon.

Husk å gi føttene regelmessig fotpleie og omsorg med fotpleieprodukter. Ved å bruke fotpleieprodukter holder du dem både friske og sunne.