• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Åreknuter & hovne ben

Her finner du produkter og støttestrømper som er spesielt utviklet for å motvirke åreknuter og problemer knyttet til åreknuter.

Hvorfor får du åreknuter?
Åreknuter er et vanlig problem. Det er anslått at en av tre voksne vil ha problemer med åreknuter. Kvinner påvirkes vanligvis oftere og forekomsten av åreknuter øker mesteparten av tiden med alderen. Åreknuter kan også påvirke yngre mennesker.  Det er imidlertid flere årsaker til åreknuter og man kan også få åreknuter som følge av blodpropp. De fleste åreknuter forsvinner ikke av seg selv og er vanligvis ufarlige. Hvis åreknuter har eksistert i lang tid, kan huden bli sår, kløe eller forårsake smerter og hevelse i bena.

DE VANLIGSTE ÅRSAKENE TIL ÅREKNUTER

- Høy alder
- Overvekt
- Stillesittende
- Genetikk
- Hormonforandringer
- Graviditet
- Dårlig blodsirkulasjon

SYMPTOMER PÅ ÅREKNUTER

- Huden rundt åreknutene klør
- Tyngdefølelse i bena
- Du får smerter hvis du sitter eller står lenge
- Føtter og ankler hovner opp eller verker

Åreknuter er et tegn på at funksjonen til venene har blitt dårligere. Noen ganger kan du få åreknuter uten at de er synlige for det  blotte øye. Åreknuter trenger ikke å forårsake noen symptomer, men de vanligste er at du blir hovent i beinet og at huden rundt åreknuter klør. Det er også ømt å ta på og du kan også få misfarget hud på grunn av mindre blødninger som kommer fra åreknuter.


HVA BETYR ÅREKNUTER?
Åreknuter også kalt varicer er preget av klumpete og blå høyder i huden på beina. Det er en venøs sykdom og oppstår på grunn av unormal utvidelse av årer.  Som skyldes svake klaffer i bena eller at de karveggene i venene har blitt slappe. Milde åreknuter er et vanlig problem og skyldes vanligvis at klaffene fungerer dårligere eller at veneveggene blir svake. Noe som gjør at trykket i venene øker og at venene utvider seg og blir mer synlige.

Når du sitter i samme posisjon over lengre tid, presser setet mot kare og nervene i bena, noe som kompliserer blodet å strømme tilbake til hjertet. Trykket fører til at vevsvæske presses ut i underbena og forårsaker en hevelse. Det gir også et trykk og en følelse av tyngde i bena. Hvis det også er varmt, øker ubehaget fordi varmen får karene til å åpne seg. Selv om åreknuter ikke er farlige, kan det øke risikoen for ben hevelse, eksem eller bensår.  Det er viktig å behandle hevelsen som åreknuter kan forårsake. Uten behandling kan du få en brunlig misfarging, eksem eller vanskelig å helbrede leggsår.

Ved milde åreknuter kan du lindre ubehaget selv og i vårt sortiment finner du mange fargerike støttestrømper og kompresjonsstrømper som livner opp hverdagen uansett hvilken tid på året det er. Ved å bruke støttestrømper med kompresjon og takket være trykk og støtte, hjelper det de årene til ikke å utvide seg, noe som igjen reduserer risikoen for å utvikle åreknuter. Kompresjonsstrømper kan brukes til å lindre allerede eksisterende åreknuter. Elastisk kompresjonsstrømpe som gir et jevnt trykk kan også motvirke benhevelser fordi sokken gir støtte slik at åreknuter komprimeres. Derfor er det viktig å bruke kompresjonsstrømper når langdistanseflyvninger, bilturer eller for lange stillesittende øyeblikk.


VI TIPS
For å forhindre åreknuter, bør du unngå å sitte stille i lange perioder og du bør tenke deg å prøve å bevege føttene mye. Men selv fysisk aktivitet og hvile med bena høyt kan lindre symptomene på åreknuter samtidig som det reduserer risikoen for å forverre problemene med åreknuter.

106 produkter

106 produkter

Du har sett 36 av 106 produkter