Produkter for Hallux valgus hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
Pris
Nkr 45Nkr 2 809
VISER 1-4 (161)1 2 3 ... 41 Siste 100 per side

Hallux valgus

hallux-valgus-taspridare-skydd-skena

Her finner du produkter for lindre og behandle besvær med Hallux Valgus. For å minske smerte og andre ubehag i forbindelse med Hallux Valgus så kan du bruke en tåspredere mellom stortåen og øvrige tår, eller bruke en myk beskyttelse som beskytter kn8len fra gnagesår, smerte eller ubehagelig trykk fra eksempelvis sko.

Hallux Valgus oppsstår på grunn av en skråstilling av stortåen da denne presser seg mot de øvrige tærne. Stortåen kan også gå over eller under de nærmeste tærne. Hos oss finner du flere ulike produkter sin kan lindre eventuelle besvær ved hallux valgus, eksempelvis myke beskyttelser som forhindrer at knølen utsettes for gnagesår i skoene. Du kan også lindre dine besvær gjennom å bære brede og stadige sko som har god om plass på foten.

I de fleste tilfeller trenger du ikke søke hjelp fra lege for hallux valgus. Fordi det vanligvis er nok å bruke gode sko som har god plass til foten. Det kan også være godt å supplere med en stolpe som løfter fotbuen mellom stortåen og lilletåen hvis du har en hamretå. Et slikt innsats kalles en pelot, men det er også trykkavlastende ringer, myke ringer av skumgummi som du kan sette over ømme calluses. Det er også spesiallagde bandasjer som forsiktig gjenoppretter skjevheten og skinnen som fungerer som behandling for hallux valgus. Glansen korrigerer stortåen til sin naturlige posisjon. Vi i Minfot.se tilbyr flere forskjellige produkter for deg som ønsker å lindre og behandle problemene dine. Ved å klikke på hvert produkt kan du lese mer om produktene og bruken av dem, slik at du finner det som passer deg best.

Hallux valgus betyr dermed at stortåen på den ene eller begge føttene er bøyd mot de andre tærne. Symptomet oppstår når en klump utvikler seg som kan variere i størrelse ved foten av stortåen. Hvis du har milde problemer med hallux valgus, kan du oppleve en tretthetsfølelse foran på foten og føle ømhet eller smerter ved festet av stortåen. Klumpen kan føles sår og det kan være problematisk å finne sko som passer og ikke presser mot klumpen. Noen mennesker opplever også smerter når tåen er anstrengt og den ømme klumpen kan også bli betent, noe som forverrer symptomene og smerter i foten blir verre. Hallux Valgus er et vanlig fotproblem, og årsaken til at det oppstår kan skyldes arvelighet og at du har brukt for trange sko i en lengre periode.

Siden Hallux valgus får tærne nærmest stortåen til å gå tom for plass, kan det føre til at tåen ved siden av stortåen, men også til at flere tær krummer. Dette kalles en hamretå og er oppkalt etter at de små leddene i tåen er bøyd slik at tåen ligner en hammer. Den bøyde hamretåen kan forårsake smerte og må i de fleste tilfeller utbedres. Det er flere alternativer for å avlaste og rette opp hamretåen. Ved å bruke en hamretåpute eller en rettetang betyr det at en sløyfe påføres den berørte tåen som både retter ut den klolignende deformasjonen og gir beskyttelse og lindring under takket være en myk pute.