• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Hallux valgus

Her finner du produkter for å lindre og behandle problemer med Hallux Valgus.

Alle våre Hallux Valgus-produkter er prøvd og nøye utvalgt av vår fysioterapeut. Vårt sortiment for Hallux Valgus består av ulike produkter som er utviklet for å lindre smerter og ubehag i forbindelse med Hallux Valgus, men også støtter og ortoser som er laget for å motvirke feilstillingen som har oppstått ved Hallux valgus.

HVA ER HALLUX VALGUS?

Hallux Valgus oppstår på grunn av en feilstilling av stortåen når den presser mot de andre tærne. Stortåen kan også gå over eller under de nærmeste tærne. Vippingen av stortåen fører til at stortåen skyves utover, og det dannes en beinklump i forbindelse med dette på innsiden av foten.

Hallux Valgus er ikke nødvendigvis smertefullt, men ettersom skjevheten endrer formen på foten kan det være vanskelig å finne sko med god passform, og smerter kan dermed oppstå ved bruk av ubehagelige eller trange sko. Hos oss finner du flere ulike produkter som kan lindre eventuelle problemer med Hallux Valgus, for eksempel myk beskyttelse som hindrer knollen i å bli utsatt for gnagsår inne i skoene. Du kan også lindre ubehaget ved å bruke brede og solide sko som har god plass på foten.

Symptomer på Hallux Valgus
- Skrå stortå som er vinklet mot de andre tærne
- Fremre del av foten blir bredere Bule på siden av foten, ved stortåleddet
– Smerter i stortåa, og det kan også gjøre vondt å ha sko på foten
– At den gnir og presser mot tåa ved siden av stortåa Hallux Valgus betyr altså at stortåen på den ene eller begge føttene bøyes mot de andre tærne.

Symptomet oppstår når det utvikles en klump som kan variere i størrelse ved bunnen av stortåen. Hvis du har lettere problemer med Hallux Valgus, kan du oppleve en følelse av tretthet foran på foten og kjenne ømhet eller smerte ved festet til stortåen. Klumpen kan føles sår og det kan være problematisk å finne sko som passer og ikke trykker mot klumpen. Noen opplever også smerter når tåen er anstrengt og den såre kulen kan også bli betent, noe som forverrer symptomene og smertene i foten blir verre. Hallux Valgus er et vanlig fotproblem og årsaken til at det oppstår kan skyldes arv og at du har brukt for trange sko over en lengre periode. Ettersom

Hallux Valgus gjør at tærne nærmest stortåen går tom for plass, kan det føre til at tåen ved siden av stortåen, men også til at flere tær krummer seg. Dette kalles en hammertå og er oppkalt etter at de små leddene i tåen er bøyd slik at tåen minner om en hammer. Den bøyde hammertåen kan gi smerter og må i de fleste tilfeller utbedres. Det finnes flere alternativer for å avlaste og rette ut hammertåen. Å bruke en hammertåpute eller en tåreretter betyr at det påføres en løkke på den berørte tåen som både retter ut den klolignende deformasjonen og gir beskyttelse og avlastning under takket være en myk pute. I de fleste tilfeller trenger du ikke å søke hjelp fra en lege Hallux Valgus.

For det er som regel nok å bruke gode sko som har rikelig og plass til foten. Det kan også være greit å supplere med en stolpe som løfter fotbuen mellom stortåa og lilletåen dersom du har hammertå. Et slikt innlegg kalles pelot, men det finnes også trykkavlastede ringer, myke ringer av skumgummi som du kan legge over såre hard hud. Det finnes også spesiallagde bandasjer som skånsomt gjenoppretter skjevheten og skinnen som fungerer som behandling for Hallux Valgus. Glansen korrigerer stortåen til sin naturlige posisjon.

Vi i Myfeet tilbyr flere ulike produkter for deg som ønsker å lindre og behandle dine problemer. Ved å klikke på hvert produkt kan du lese mer om produktene og bruken av dem slik at du finner det som passer deg best.

PRODUKTER TIL HALLUX VALGUS

- Lindrende og smertestillende produkter
- Ortopediske innlegg som lindrer Hallux valgus
- Hallux Valgus sokker som lindrer, skiller tærne og motvirker feilstillingen
- Ortoser og støtte for å rette opp feilstillingen av stortåen som forårsaker hallux valgus.
- Tåskillere og tåsplittere som reduserer friksjon mellom tærne, lindrer og motvirker gnagsår.
- Hallux Valgus sko og sandaler som gir god plass og ikke skaper press eller gnagsår mot stortåa

135 produkter

135 produkter

Du har sett 36 av 135 produkter