• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Liktorn

Her finner du produkter som hjelper deg med å behandle likøren som gjør hverdagen enklere.

Føttene våre er en viktig kroppsdel som hjelper oss åbevege oss, fra ett sted til et annet. Etter en lang dag med bl.a. for små sko, ubehagelige sko, ingen sokker, tørre omgivelser, svette føtter eller andre årsaker kan føre til ulike fotproblemer. Hvis føttene dine gjør vondt, når du går, kan følelsen av å bevege seg føles mindre morsom. Liktorn og calluses er et vanlig problem og kan utvikle seg på forskjellige deler av føttene. Liktorn sitter vanligvis på tærne, mellom tærne eller på undersiden av foten, men kan også utvikle seg på hælene eller på sidene av de store og små tårene. Men uansett hvor de sitter, kan det føles smertefullt.

VANLIGSTE SYMPTOMER PÅ LIKTORN

-  Smerter under trykk og belastning

-  Sirkulære calluses stikker inn i foten

-  Foten er ustabil

-  En hevet, hard knute under foten.

-  Forekommer bare på føttene

Både barn og voksne kan lide av liktorn. Liktorn kan ligne på envorter, men har ingen svarte eller røde prikker i dem og er to helt forskjellige plager. Vanligvis er de grå/hvit eller gul/brun og kan være så smertefull at en vanlig tur kan oppleves som smertefull. De oppstår som et resultat av en tidligere calluse som igjen kan ha oppstått på grunn av for stramme sko. En calluse dannes på grunn av press på huden, som igjen gjør den hard og tykk å beskytte mot trykket. Hvis calluse fortsetter å bli utsatt for trykk og slitasjets videre, kan det oppstå en liktorn. Som betyr at callus har dannet en hard klump, omgitt av betent hud, som presses inn i huden. Mer om hard hud samt calluses du kan lese om HER.


BEHANDLE LIKTORN

Oftest kan du behandle liktornar selv. I vårt sortiment finner du mange forskjellige produkter som du kan bruke selv til å lindre og forhindre problemer.

For å behandle likøren kan du gi føttene et mykgjørende fotbad og fil deretter forsiktig ned den harde huden med en fotfil. Liktornsolje er et annet alternativ og en naturlig måte å bekjempe liktorn og hard hud. Planteoljen i liktornsoljen myker og oppløser korn og hard hud. Du kan også bruke ulike former for beskyttelse eller lindring for liktorn. Dekslene er designet som en liten ring og er laget av hudvennlig filt som er selvklebende. De kan enkelt festes rundt området for å forhindre ytterligere gnaging og dannelse av trykksår. For å lindre lasten på liktorn, er det også liktornplaster som er festet til det berørte området, og som forhindrer at ytterligere trykk oppstår og forverrer calluse.


VI TIPSER

Om du har for stramme sko som presser mot en bestemt del av foten. Når en hard hud ikke behandles, men fortsetter å utsettes for trykk og slitasje, er risikoen større for at du lider av liktorn. Det kan være vanskelig å kvitte seg med liktorn og ta lang tid i mange tilfeller. Noen grunnleggende tips er først og fremst å ikke bruke stramme sko og i stedet bruke fotriktige sko. Fotriktige skor betyr romslige sko med god passform. Du finner flere fottiktige sko HER.

Ved å kjøpe sokker som holder føttene tørre og sitter godt rundt foten kan du lindre og forebygge liktorner.

For ikke å lide av liktorn, er det viktig at du tar vare på føttene dine. Du kan enkelt ta vare på føttene dine med våre fotpleieprodukter og unngå fotproblemer med for eksempel skrubbekrem, fotbad eller fotfil. En fotpleierutine med fotbad, filting og fuktighetsgivende bør gjøres en gang i uken, både for å forhindre og lindre ubehag. Bade føttene i lunkent vann i 15-20 minutter for å myke huden, tørke grundig og fil forsiktig på utsatte områder med en mild sandpapirfil. Avslutt med å smøre føttene med en fuktighetsgivende og mykgjørende fotkrem som bidrar til å holde dem myke og sunne.

Med god fotpleie og gode fotpleieprodukter gir du føttene god hygiene. Det at føttene dine har god hygiene er en god forutsetning for at du og føttene dine skal føle seg bra og kunne få deg fra sted til sted. Men husk at blant de  viktigsteer at du bør bruke romslige sko og ikke gå i for stramme sko som skyver eller klemmer på foten.

 

 

54 produkter

54 produkter

fotfil-niegeloh-24cm.jpg
Niegeloh Solingen

Niegeloh Solingen Fotfil Hvit 24cm

kr 49
tådelare-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåskille

kr 99
tåring-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåring

kr 109
tåhätta-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåhette

kr 109
Rasp-fotfil-2sidig.jpg
Niegeloh Solingen

Niegeloh Solingen Fotfil 2-sidig

kr 119
Gehwol-tåhätta-gel.jpg
NYHETER
Gehwol

Gehwol Toe Cap Gel

kr 189

Du har sett 54 av 54 produkter