• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Høy bue

Her finner du produkter for deg med høy bue.

Det er tre typer bue, høy bue, normal bue og lav bue. Hvis du har en høy fotbue, kan du få problemer med fotsmerter, ømme føtter eller trette føtter.

PROBLEMER MED HØY BUE?

Problemene kan komme plutselig, men er i mange tilfeller et resultat av langvarig overbelastning. Det er også vanlig at smertene oppstår når du har gått og stått mye.

Har du høy fotbue er det også vanlig å få vondt i putene og i hælen. Derfor er det også vanlig å oppleve en sår, trøtt følelse i både hælen og under puten.Hvis du har høy fotbue og ikke behandler problemene dine kan det gi ytterligere problemer. Den økte belastningen som en høy hulfot gir på pedalputene kan føre til at tærne blir skjeve og kan igjen føre til en hammertå. Høy fotbue er ikke noe som kan kureres, men det er noe du kan forebygge med riktige såler og sko som skaper en jevnere vektfordeling over hele fotens overflate samtidig som ankelen får den støtten som trengs.

HVA ER EN HØY BUE?

Høye buer påvirker også belastningen på forsiden av putene og hælen. Man får problemer fordi foten har for lite kontaktflate med underlaget. Mellombuen spennes deretter i en bueformet form. Den økte belastningen på putene kan også føre til skrå tær og i verste fall såkalt hammertå. Symptomer på problemer med for høye buer kan være smerter i ankelen eller metatarsal og smerter i ankelleddet. Selv utstrakte føtter kan indikere høye buer.

SYMPTOM PÅ HØY BUE:

-Fotsmerter
-Trette føtter
-Dumme føtter
-Smerte i hælen
-Myke puter

I tillegg til å ha problemer med føttene er det også vanlig å ha problemer med knær, hofter og rygg. Derfor er det viktig hvis du har høy bue at du behandler plagene dine.

BEHANDLING AV HØY BUE

For å bli kvitt problemene med høye buer, kan du bruke såler som er spesielt utviklet for høye buer. For eksempel finnes det såler og innleggssåler som kalles ankelinnleggssåler. Ankelinnleggssåler er designet for å gi støtte til ankelen, noe som gir føttene den støtten de trenger. Dette skaper igjen en jevnere vektfordeling over hele fotens overflate, noe som gjør at feilbelastningen forsvinner og føttene dine får den støtten de trenger. Som gir føttene komfort og en sjanse til å slappe av.

115 produkter

115 produkter

rymliga-skor-jomos-svarta-herr.jpg
Bred Läst

Jomos Herr Essen Black

kr 749
kr 1 299

Du har sett 36 av 115 produkter