• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Gikt

Her finner du produkter som er tilpasset deg som har problemer med gikt. Produktene er nøye utvalgt av vår fysioterapeut og er designet for å gi føttene dine komfort og minimere ulempene forbundet med gikt.

Hva er gikt?
Gikt er en leddbetennelse som gir plutselige betennelser og skaper mye smerte og ubehag. Urinsyregikt kommer i "anfall", som betyr at betennelsen kommer raskt, er veldig sterk for så å gro i løpet av noen uker.

Betennelse oppstår på grunn av dannelsen av krystaller av urinsyre i leddet. Urinsyre dannes når kroppen bryter ned en gruppe stoffer som kalles puriner. Det kan dannes krystaller, spesielt i leddene dersom innholdet av urinsyre blir for høyt. Krystallene kan sammenlignes med små, skarpe nåler og forårsake betennelse i leddet der de dannes. Det er krystallene som igjen skaper smerten i leddet.

Når du lider av gikt er det vanligvis det indre leddet i stortåen som blir betent, men gikt kan også oppstå i andre ledd. Slik som ankelleddet, kneleddet og fingerleddet. Hvis du lider av tilbakevendende giktanfall, bør du kontakte legen din, da det finnes medisiner som hindrer at symptomene gjentar seg.

Symptomer på gikt
– Problemene kommer som regel plutselig
– Det er vanlig at problemene starter om natten
– Betennelsen rammer ofte bunnen av stortåen og den blir fort rød, sår og hovent
- Følsom for trykk og berøring
- Føler feber og føler meg kvalm og frossen

Når betennelsen gir seg – noe den vanligvis gjør etter noen dager, men det kan også ta opptil en uke, kan huden over leddet begynne å flasse. Selv om gikt hovedsakelig finnes i stortåen, kan den også påvirke flere ledd. Du kan for eksempel ha problemer med gikt i seneski og slimsekker som legges rundt for eksempel hælsenen.

Behandle gikt
Husk at dersom du har problemer, eller mistenker at du har problemer med gikt, kan du kontakte en helsestasjon for å få hjelp til behandling. For å lindre plagene selv kan du avstå fra alkohol og mat med høyt purininnhold og det anbefales også at du trener regelmessig.

For å lindre plagene dine i forbindelse med gikt kan du bruke skoinnlegg eller sko som er stive, noe som reduserer belastningen i foten. Sko og såler som er myke bøyer seg alt for lett, noe som igjen skaper og forårsaker stress i leddene i foten. Du kan også plassere en ortose i skoene dine, som kan gi ekstra støtte til leddene der gikt eller smerter oppstår.

59 produkter

59 produkter

ergopad-redux-smal-hallux-sula.jpg
Smal läst Symbol
Bauerfeind

ErgoPad Redux Hallux Smal

kr 1 149
Joya Electra SR Black skor.jpg
Mjuk fotbädd
vegan
Joya

Joya Electra SR Black

kr 2 259
joya-flash-grey-man.jpg
Mjuk fotbädd
vegan
Joya

Joya Flash Grey

kr 2 195
Joya Flash SR Black-herr-skor.jpg
Mjuk fotbädd
vegan
Joya

Joya Flash SR Black

kr 2 195
mbt-skor-aspen-black.jpg
Mjuk fotbädd
MBT

MBT Aspen M Black

kr 1 899
kr 2 399
MBT-herrsandal-rund-sula.jpg
Bred Läst
MBT

MBT Kisumu Classic Black sandal

kr 2 199
kr 2 399
mbt-mtr-1600-gtx-goretex-black.jpg
Vattentätt
MBT

MBT MTR 1600 GTX M Black

kr 1 799
kr 2 199
mbt-mtr-1600-gtx-goretex-black.jpg
Vattentätt
MBT

MBT MTR 1600 GTX W Black

kr 1 799
kr 2 199
mbt-mtr-1500-II-black-löparskor.jpg
MBT

MBT MTR-1500 2 M Black

kr 1 999
kr 2 249
mbt-mtr-1500-II-black-löparskor.jpg
MBT

MBT MTR-1500 2 W Black

kr 1 999
kr 2 249

Du har sett 59 av 59 produkter