• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Lårhøne

Her finner du produkter designet for lårhøne

Hva er lårhøne?

Lårhøne betyr at det er en muskelskade i låret som leddet skal blø i, eller rundt muskulaturen. Blødningen er vanligvis på forsiden av låret, i en muskel som kalles quadricepsmuskel.

Lårhøne oppstår på grunn av en skade på låret, for eksempel gjennom et tungt spark eller sjokk som fører til strekkmerker av mindre blodkar og muskelfibre. Dette forårsaker en blodakkumulering, også kalt hematom.

Lårhøne er preget av å oppleve smerter i låret under skaden. Men det kan dø noen minutter før smerten blir veldig sterk. Deretter oppstår hevelse, og låret blir også hardt. Mange som har hatt lårkake har også vanskeligere for å bevege lår og ben. Når det gjelder lårhøne, er det også vanlig at blodavløp vises i det subkutane området av skadeområdet. Lårkake er en vanlig skade i kampsport og lagidrett, som håndball, ishockey og fotball – da det ofte er kroppskontakt i form av intense smell og slag.

Symptomer på lårhøne

-Blåmerker foran låret
-Låret er hovent og låret kan oppleves så hardt og anspent låret gjør vondt 

Behandle lårhøne

For å behandle smerter og andre problemer som oppstår med lårkake, kan du i den akutte fasen sette blødningen på trykkbandasjer og holde benet i høy stilling. Dette vil redusere hevelse og blødning. Du kan også bruke forskjellige typer kjøleposer som du legger på toppen av det berørte området. Kulden bidrar til å lindre smerte. Du bør imidlertid aldri sette kaldt direkte mot huden, da det kan skape frostskader. Du kan også bruke en kjølende liniment som lindrer den midlertidige smerten, reduserer hevelse og samtidig har en beroligende effekt på muskelstrekkmerker.

For å lindre lårhøne er det viktig at du prøver å bevege beinet og være aktiv. Det er imidlertid viktig at du ikke overarbeider beinet når musklene gror.

For å lindre smerte og stivhet som kan oppstå under lårkake, kan du bruke oppvarming liniment. Når du bruker oppvarming liniment på en muskel strekning, for eksempel lår kake, det får muskelen til å slappe av mens stivhet forsvinner fordi liniment øker blodsirkulasjonen. Linimentet akselererer ganske enkelt kroppens egen helbredende evne og lar muskelen komme seg raskere.

I vårt sortiment finner du Liniment fra flere forskjellige merker, og all liniment har spesifikke egenskaper avhengig av hva slags liniment du leter etter. Du kan lese mer om de forskjellige linimentene og deres egenskaper på deres spesifikke produktsider.

4 produkter