• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Forstuet fot

Her finner du anbefalte produkter som både hjelper deg med å stabilisere foten før forstuing men også hjelper til med tilheling for en allerede forstuet fot.

Hvis du har en forstuet fot eller noen gang har forstuet foten din, vet du hvor forferdelig det kan være. Forstuing av foten ved høy aktivitet er en av de vanligste fotskadene. Flertallet som forstuer foten gjør det under en fysisk aktivitet, når de går, laster på ujevnt underlag. Det kan til og med skje med en liten feiltrinn. En forstuet fot betyr at du har skadet vevet som sitter rundt leddet og de fleste forstuede føtter oppstår på utsiden av ankelen.

DE VANLIGSTE TEGNENE PÅ FORSTUET FOT

- Hoven og øm følelse med et mindre eller større blåmerke ved området
-  Sår foran og under ytter ankelen
-  Hovent ankel
-  Gjør vondt når foten er anstrengt
- Redusert styrke eller balanse
- Redusert bevegelighet


HVA BETYR FORSTUET FOT?
De fleste forstuinger forekommer vanligvis i forbindelse med hopping, løper eller gjør raske bevegelser sidelengs eller andre retninger. Forstuet fot, betyr at foten bretter seg innover under belastning. Når foten vendes innover skades leddbåndet på utsiden og ankelen strekkes ut. En forstuet fot kan vare alt fra 1-6 uker. Mange kan da ha vedvarende problemer lenger enn det. Men jo flere leddbånd som svikter, jo lengre tid tar det for skaden å helbrede.  Det gjør vanligvis vondt å anstrenge en forstuet fot når vevene rundt leddet er hovne. Hevelsen kommer vanligvis fra blødningen som kan oppstå etter forstuet fot.

I vårt sortiment kan du finne forskjellige hjelpemidler som både kan lindre og forhindre nye forstuinger.

For å behandle smerten, som kan oppstå når du forstuer foten, kan du bruke liniment. Liniment er tilgjengelig i flere forskjellige design og har forskjellige spesifikke egenskaper. Liniment brukes hovedsakelig til å lindre muskel- og leddsmerter som har aktive stoffer som du kan massere inn i huden der smerten er. Mens linimentet gir en behagelig følelse, gjør det også huden myk og smidig. Liniment kan lindre spente, stive muskler og ledd. Mange bruker også liniment for å lindre forbigående smerter. Liniment er tilgjengelig både som oppvarming og kjøling hvor det kjølende linimentet har en beroligende effekt på betennelse i muskel-, ledd- og bløtvevsskader. Mens de varmende linimentene gir en behagelig, varmende massasje til anspente, stive muskler og ledd.

For å komme raskere tilbake til treningen eller annen fysisk aktivitet, kan du gi foten ekstra støtte ved å bruke ankelstøtte. Ankelstøtten gir deg ekstra støtte og sikkerhet samtidig som risikoen for å forverre skaden reduseres. Våre ankelstøtter er utviklet for å gi stabilitet og mer kontroll under støtdemping og andre bevegelser som involverer føttene.

VI TIPS
For å lindre problemene dine, er det viktig at du holder den i høy stilling når du forstuer foten, noe som betyr at den skadede foten holdes høyere enn hjertet. Å holde foten i høy stilling reduserer ofte hevelsen som kan oppstå ved forstuing av foten. Som igjen demper smerten og gir en fin følelse.

Den skadde foten leges også raskere hvis du prøver å redusere blødningen. Derfor er det bra hvis du også pakker foten med et elastisk bånd. Først kan du pakke den forstuede foten tett og deretter redusere trykket. Men husk å ikke pakke inn foten for hardt, hvis du føler deg nummen må du lette på trykket.
Du kan også behandle smerten ved å kjøle ned det skadde området med is pakket inn i et frottéhåndkle. Vi anbefaler at du ikke legger is direkte på huden, da det kan forårsake skade.

Et annet alternativ er å flytte ankelen hver time ved å bevege foten slik at tærne peker oppover og deretter trykke ned foten. Dette er en fin måte å holde foten i bevegelse så mye som mulig.