Produkter for forstuet fot hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
VISER 1-4 (12)1 2 3 Siste 100 per side

Forstuet fot

Har du forstuet foten? En forstuet fot innebærer at du har skadet vevet rundt foten. Når du har forstuet foten så gjør det vondt når du støtter på den. Foten kan også være hoven og øm. Å forstue foten iinnebærer at man har skadet vevet rundt leddene og hevelsen kommer oftest fra den blødningensom kan oppstå når man forstuer eller vrikker foten. Majoriteten av forstuede føtter skjer på fotelddets utside. 

Forstuvning av foten betyr at du har skadet vevet rundt leddet, og hevelsen kommer vanligvis fra blødningen som kan oppstå når du forstuver eller forstuver foten. De fleste forstuvede føtter forekommer på utsiden av ankelen.

De fleste som forstuver føttene gjør det under en fysisk aktivitet, men det kan også skje ved en liten feil.

For å lindre problemene dine, er det viktig at du holder den i høy stilling når du forstuver foten, noe som betyr at den skadde foten holdes høyere enn hjertet. Å holde foten i høy stilling reduserer ofte hevelsen som kan oppstå når du forstuver foten. Som lindrer smertene og gir en fin følelse. Den skadde foten din leges også raskere hvis du prøver å redusere blødningen. Derfor er det bra hvis du også beroliger foten med en elastisk bandasje. Først kan du pakke den forstuede foten tett og deretter redusere trykket. Men husk å ikke pakke servietten for tett. Hvis du føler nummenhet, må du lette presset på servietten. Du kan også behandle smertene ved å avkjøle det skadede området med is i en plastpose. Du bør imidlertid ikke påføre is direkte på huden, da det kan forårsake skade.

For å behandle smertene som kan oppstå når du forstuver foten, kan du bruke liniment. Linimenter er tilgjengelige i flere forskjellige design og har forskjellige spesifikke egenskaper. Liniment brukes hovedsakelig for å lindre muskel- og leddsmerter som har aktive stoffer som kan masseres inn i huden der smertene er. Samtidig gir linimentet en behagelig følelse og gjør huden myk og smidig. Linimenter kan også avlaste anspente, stive muskler og ledd. Mange bruker også liniment for å lindre midlertidig smerte. Linimenter er også tilgjengelige som oppvarming og avkjøling, hvor kjøleplanter har en beroligende effekt på betennelse i muskel-, ledd- og bløtvevsskader. De oppvarmende linimentene gir en behagelig, oppvarmende massasje til anspente, stive muskler og ledd.

For å komme tilbake til trening eller annen fysisk aktivitet raskere, kan du gi foten ekstra støtte ved å bruke ankelstøtte. Ankelstøtten gir deg ekstra støtte og sikkerhet samtidig som du reduserer risikoen for å forverre skaden. Våre ankelstøtter er utviklet for å gi stabilitet og mer kontroll under støtdemping og andre bevegelser som involverer føttene.

-->