• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Svette føtter

Her finner du anbefalte produkter som hjelper deg med å behandle og lindre problemer med svette føtter og fotsvette.

Alle mennesker har svette føtter, men noen påvirkes mer enn andre, og det er vanligvis et tabubelagt emne, hvis du selv er berørt. Men det er viktig å huske at svette er en naturlig del av kroppen å kjøle seg ned på. Dette er for å opprettholde en normal kroppstemperatur. Derfor er det viktig å ikke la fotsvetten ta helt overhånd. Fotsvette er ikke en sykdom og oppstår vanligvis når føttene holdes innesperret i forskjellige miljøer eller i sko som ikke puster ordentlig.

VANLIGSTE TEGN PÅ FOT  

- Sterk lukt
- Svettekjertler er overaktive
- Hyperhidrose – overdreven svette

Svette fra hender og føtter er naturlig og viktig for å få en god grepfunksjon. Svetter du ikke får du et dårligere grep som fører til at du mister ting eller sklir, hvis du går barbeint. Men for mye svette fra hender og føtter kan også føre til dårlig grep. Svette føtter og fotsvette oppstår på grunn av at føttene konstant avgir fuktighet. Når fuktighet brytes ned av bakterier på huden, oppstår det noen ganger illeluktende dufter. Lukten kan vedvare i både sokker og sko.

HVA ER FOTSVETT?   
Det er svettekjertler overalt på kroppen og i føttene er det flere svettekjertler enn noe annet sted på kroppen. Fot svette oppstår ikke på grunn av dårlig hygiene. Uten svette føtter eller overdreven fotsvette kan skyldes at svettekjertlene i føttene produserer unormalt mye svette på grunn av en ubalanse eller kroppstemperatur.

Derfor er det viktig å behandle fotsvett så effektivt som mulig. Ikke bare for å unngå den ubehagelige lukten, men for å forhindre flere fotproblemer, for eksempel fotsopp eller vorter som kan oppstå på grunn av for våte føtter. I vårt sortiment finner du alt fra duftposer og fotpleieprodukter til fotbad og sokker.

For å forhindre svette føtter og fotsvette, kan du bruke duftspray som renser, forfrisker og samtidig forhindrer ubehagelig lukt i skoene dine. Sprayen motvirker bakterier og nøytraliserer skoens materiale uten å påvirke pusteevnen. Fotsvette kan også unngås med fotdeodoranter og fotspray som forfrisker føttene og holder dem tørre. Med fotbalsam kan du også enkelt og smidig friske opp føttene dine, noe som hindrer vond lukt i å oppstå takket være dens ulike egenskaper.

Et oksygenrikt fotbad kan også være effektivt for å fjerne illeluktende føtter. Fotbad er spesielt utviklet for å motvirke fotsvette. Fotbadet forbedrer også hudkvaliteten ved å helbrede hælsprekker og mykgjørende calluses.  
Etter et fotbad la føttene tørke ordentlig og bruk sokker i naturlige materialer (som bambu, bomull, ull og silke) som gjør at huden kan puste.

Men for å lindre ubehag med svette føtter kan du også bruke duftposer som glatt og enkelt fjerner lukt. Duftposene absorberer fuktighet, nøytraliserer pH-balansen, motvirker bakterier og tilfører en frisk duft. Du kan bruke duftposene i alle typer sko, men også i sportsutstyr som hansker og vesker. Uansett hvilket produkt du foretrekker, har vi mange forskjellige produkter som kan hjelpe deg å leve så naturlig som mulig med svette føtter. For å vite hvordan hvert produkt kan hjelpe deg, kan du enkelt klikke på produktene og lese om deres spesifikke egenskaper.

VI TIPS
For å unngå fotsvette er det viktig å opprettholde god fothygiene. Vask føttene en gang om dagen. Du kan for eksempel vaske føttene med enkle børster designet for føtter. Som i tillegg til å rengjøre føttene gir deg en fin fotmassasje når den brukes, men også øker blodsirkulasjonen.

Bruk skosåler med aktivt karbonfileter som også motvirker lukt og kan brukes i alle typer sko.

 

 


199 produkter

199 produkter

Du har sett 36 av 199 produkter