• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Diabetes

Her finner du produkter som hjelper deg å fortsette å leve i hverdagen med diabetes. For eksempel fotpleieprodukter, diabetessokker og sko som er spesielt utviklet for deg med diabetes.

Diabetes er en av våre store folkesykdommer og blir mer og mer vanlig Det er en livslang sykdom som oftest påvirkes av hvordan du lever, foreksempel hvordan du trener, av stress og kosthold. Å være diabetiker handler mer om å være konstant forberedt og planlegge livsstilen enn å bare holde styr på kostholdet ditt. Dette inkluderer å tenke på ting som påvirker blodsukkeret eller andre hverdagslige ting som kan påvirke blodsukkeret negativt. Ting som andre tar for gitt, som å kjøpe sko og sokker kan være mer problematisk for diabetikere. Men med riktig kunnskap om diabetes og med ulike hjelpemidler, gis en mer meningsfull livsstil.

SYMPTOMER PÅ DIABETES

- Økt tørst

-Urinerer oftere eller i store mengder

- Vekttap

- Sterkere sultfølelse

- Unormal trødhet

- Nedsatt syn / ser uskarpt ut

- Gjentatte urinveisinfeksjoner

- Sår som helbreder sakte

- Tap av følelse i føttene, prikking i hender og føtter

Ved diabetes er du spesielt følsom for press og skador. De fleste med diabetes kan ha problemer med ytre nerveskader på føttene, og påvirker vanligvis eldre mennesker. Disse nerveskadene kan forårsake tap av følelse, noe som betyr en nedsatt oppfatning av følelse og smerte. Dette kan igjen være vanskelig å legge merke til hvis du for eksempel får sår eller andre skader på føttene.  Som diabetiker bør du derfor ikke gå barbeint da det er fare for å tråkke på noe som kan gi skader, sår og infeksjoner.

Hvis du opplever ulike fotproblemer, ved diabetes, kan det også skyldes redusert blodsirkulasjon og da er det også større risiko for å få sår på føttene. Når du som diabetiker har slitt med fotsår tar det ofte lang tid å gro og såret kan også forverres og få alvorlige konsekvenser. For et forebyggende formål er det derfor ekstra viktig å ta godt vare på føttene.


HVA ER DIABETES?

Ved diabetes er det mangel på insulinproduksjon, som gjør at det er for mye glukose i blodet. Vanligvis er diabetes i dag delt inn i type 1 diabetes (hovedsakelig påvirker barn) og type 2 diabetes (påvirker hovedsakelig voksne).  De   inkluderer også en rekke forskjellige bestemmelser av forhold som kan bli påvirket. Fellesnevneren for diabetes er at blodsukkeret er for høyt. Men med endret livsstil hvor blant annet mat, fysisk aktivitet og redusert stress er påvirkningsfaktorer, kan blodsukkeret holdes på et normalt nivå.

I vårt sortiment finner du ulike produkter som er designet og tilpasset for å forhindre risiko for sår og infeksjoner. De skal passe godt og ikke skape problemer.

Når du har diabetes, er det viktig for hva slags sokker du bruker. Bland andre finner du diabetesstrømper i vårt sortiment HER. Diabetesstrømper er sokker som er spesielt laget for de som er diabetiker eller for de som har ekstra følsomme føtter. Sokkene er myke, komfortable og har et hudvennlig materiale som er uten sømmer eller med tett  kraft.

Du vil også finne sko, sandaler og tøfler som gir føttene god plass og sitter godt og stabilt til fots. Men er også uten unødvendige sømmer eller noe annet som kan forårsake skader og annet ubehag. Ved å bruke komfortable, og  fotriktige sko, beskytter du føttene dine samtidig som du gir føttene mer komfort, støtte og lettelse. Det er viktig at du er oppmerksom på om du får noen skader eller sår på føttene. For både grus og skitt kan havne inne i skoene. Det er også viktig å være oppmerksom på tørr hud, hard hud, rødhet, hevelse eller sprekker. Derfor er det av stor betydning å ha god skopleie og holde styr på skoene dine.

Her finner du produkter som hjelper deg å fortsette å leve i hverdagen med diabetes. For eksempel fotpleieprodukter, diabetessokker og sko som er spesielt utviklet for deg med diabetes.

139 produkter

139 produkter

Du har sett 36 av 139 produkter