Myfeet.no - Måle fotens lengde - Størrelseguide

WALK WITH US

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva

Måle fotens lengde - Størrelseguide

Vårt mål er at du som kunde skal gå rett og lett i dine sko og da er det viktig at skoene du velger fra vårt sortiment passer dine føtter. Nedenfor finner du generell informasjon om størrelser, hvordan du måler dine føtter og hvilke mål du skal gå etter.

Størrelsen skiller seg alltid mellom ulike varemerker. Eksempel en sko i størrelse 38 fra Birkenstock behøver ikke å ha samme mål som en i størrelse 38 fra Scholl eller annet merke. Modeller innom samme varemerke kan også skille noe i størrelsene.

På noen modeller i vårt sortiment finner du angivelser for alle størrelser under produktinformasjonen. Vår visjon er at i framtiden kunne angi informasjon på hvilke mål du behøver å ha på alle modeller vi selger, for at du som kunde skal få så bra og pålitelig informasjon om størrelsen som mulig.

OBSERVER!
Størrelseguiden er ikke i første rekke for å vise hvilken størrelse din fotlengde motsvarer ettersom dette alltid kan variere på modell og merke. Den er mer til for at du skal kunne sammenligne din fotlengde med de innvendige målene i en sko. Vi har pr i dag bare innvendige mål på enkelte modeller men vi måler gjerne om det ikke finns informasjon om dette på en sko som du vil kjøpe.

Hvordan vet jeg at en sko er rett for min fot?

For at en sko skal passe din fot så bra som mulig bør du velge en sko som er 5-9 mm lengre enn hva din fot er.

Eksempel:

Om du har fotlengde 230mm skal du velge en sko som er 235-239mm.

Tenker du å bruke tjukkere strømper i skoene er det lurt å legge til ytterligere noen millimeter for å være sikker på at skoene ikke blir for trange.

Hvordan måler jeg min fot?

Det er vanlig at en fot er lengre enn den andre, mål derfor alltid den lengste av de.

For å måle din fot behøver du:

En vegg

En bok

En linjal, tommestokk eller et målebånd


Du kan måle dine føtter og sko raskt og enkelt med en praktisk målepinne for å måle fotens lengde eller for innvendige mål. Målepinner er ekstra praktisk å bruke ettersom barnas føtter vokser veldig fort. Hos oss finner du målepinner fra Springyard og Azzezo.


Så her gjør du:


Storleksguide 1Storleksguide 2

1. Still deg med hælene mot en vegg. Det får ikke finnes noe mellomrom mellom hæl og vegg.

2. Legg en bok framfor tærne. Om din ene fot er lengre enn den andre, legg da boken på den lengste og unngå å vinkle boken mot den kortere foten. Se til å bruke å bruke en bok som er så flat som mulig så at du ikke får feil mål når du skal måle foten.Storleksguide 3Storleksguide 4

3. Bruke en linjal, tommestokk eller et målebånd for å måle avstanden mellom bokens kant mot lengste tå og veggen.


4. Lengden du får fram er din fotlengde. Fotlengden på føttene på bilden er eksempel 29,7 (297 mm).

5. Om du planlegger å bruke strømper skoene, legg til et par millimeter til den lengden du har fått fram eller mål dine føtter

med strømpene på.


Om dine føtter forandrer seg, at de føles for trange eller lignende ta å mål de igjen.

-->