Mål din fot

Målet vårt er at du som kunde skal gå riktig og komfortabelt i skoene dine, og en viktig del av dette er at skoene du velger fra vårt utvalg virkelig passer til føttene dine. Nedenfor finner du generell informasjon om størrelser og mål samt en kort beskrivelse av hvordan du måler føttene.

Husk... Størrelsen er alltid forskjellig mellom ulike merker – for eksempel har en sko i størrelse 38 fra Birkenstock ikke nødvendigvis samme mål som en 38 fra Scholl eller noe annet merke. Modeller innenfor samme merke kan også avvike litt i størrelse.

Størrelsesguiden er ikke først og fremst for å vise hvilken størrelse fotlengden din tilsvarer da denne alltid kan variere avhengig av modell og merke, men det er mer for at du skal kunne sammenligne fotlengden din med det nøyaktige innermålet til en bestemt sko .
Hvordan vet jeg at en sko er riktig for foten min?
For at en sko skal passe din fot best mulig bør du velge en sko som er 5-9mm lengre enn foten din er.
Eksempel: Hvis fotlengden din er 230 mm, velg en sko som er 235-239 mm.
Har du tenkt å bruke tykkere sokker bør du legge til noen millimeter til for å sikre at skoen ikke blir for stram.
For å måle foten din trenger du
- En vegg
- En bok
- En linjal eller et målebånd.
Steg 1 & 2
1. Stå med hælene mot en vegg. Det må ikke være mellomrom mellom hælen og veggen.
2. Legg en bok foran tærne. Hvis den ene foten er lengre enn den andre, plasser boken mot tåtuppen på den lengste foten, og unngå å vippe boken mot den kortere foten. Pass på å bruke en bok med så rett/flat rygg som mulig – er baksiden av boken avrundet kan det hende du får feil verdi ved måling.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Skovård/mat-din-fot-1.JPG
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Skovård/mat-din-fot-2.JPG
Steg 3,4 & 5
3. Bruk en linjal eller målebånd for å måle mellomrommet mellom bokryggen og veggen/vegglisten.
4. Verdien du får er fotlengden din. Fotlengden på føttene på bildene er for eksempel 29,7cm (297mm).
5.Hvis du planlegger å bruke sokker i et par sko, legg til noen millimeter til verdien du oppnådde, eller mål føttene med sokkene på.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Skovård/mat-din-fot-3.JPG
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Skovård/mat-din-fot-4.JPG
Hvis du noen gang merker noen form for forandring med føttene dine - at skoene dine plutselig føles for stramme eller noe sånt, mål føttene på nytt.
Kjøp den riktige modellen for deg
Nå som du vet fotlengden din, kan du kjøpe riktig størrelse enklere og smidigere. Trenger du hjelp til å velge riktig størrelse ut fra dine mål, er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice, vi hjelper deg gjerne.

Trenger du komfortable sko og sandaler, men ikke helt vet hvilken modell du skal kjøpe, kan du ta en titt på våre kundefavoritter nedenfor.