Produkter for hammertå hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
VISER 1-4 (27)1 2 3 ... 7 Siste 100 per side

Hammertå

Hammertå oppstår når den midterste delen av tåen er hevet og den fremre delen av tåen er bøyd ned. Det kan sammenlignes med en klo-lignende deformasjon av tåen. Hammertå kan oppstå på grunn av at tåen tvinges til en unaturlig posisjon, for eksempel ved bruk av for trange sko, men kan også skyldes svake muskler. Balanseproblemer og smerter kan også oppstå med en hamretå fordi tåen ikke er riktig plassert.

Med andre ord, hvis du har en hammertå, har du en eller flere tær ved siden av stortåen som er buet. Hammertå kan oppstå hvis du har hatt for trange sko. Det er også vanlig å få en hamretå fordi den ene tåen er mye lengre enn de andre og derfor lett blir klemt i skoen og dermed blir buet. Hammertå gjør vanligvis vondt, og det kan også være herding som gjør vondt. Det er vanlig at en hamretå oppstår fordi den ene tåen er mye lengre enn de andre og derfor lett blir klemt i skoen og blir buet. Hammertå kan også oppstå på grunn av hallux valgus, ettersom stortåen presser hardt mot fotens andre tå. En annen grunn kan være at fotbuen er lengre enn den burde være, da er det også lett å få en hamretå.

Det er flere alternativer for behandling, lindring og retting av hammertå . Ved å bruke en hammertåpute eller en rettetang betyr det at en sløyfe påføres den berørte tåen som både retter ut den klolignende deformasjonen og gir beskyttelse og lindring under takket være en myk pute. Du kan også prøve å bruke spesielle innleggssåler og sko som ikke klemmer seg. Da er det viktig å bruke sko som er brede foran og gir god plass til tærne. Skoene må imidlertid ikke være for store slik at foten glir i skoen når du går.

Når man snakker om hamretå, kommer globetå også vanligvis opp, navnene varierer avhengig av hvilken ledd det er som er bøyd. Når du har en hamretå, er leddet mellom det første og andre tåbenet bøyd. Men ved balletåen er leddet mellom andre og tredje tåbein bøyd.

-->