• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Hammertå

Her finner du produkter som er utviklet for å lindre og behandle problemer knyttet til hammertå. For eksempel støtte og beskyttelse og sko som er utformet med en romslig tåboks som gir tærne god plass og ikke presser, gnager eller klyper tærne.

Hva er en hammertå?

Hammertå betyr at en eller flere tær ved siden av stortåen er buet. Hammertå betyr at de små leddene i tåen er buede, noe som gjør at tåen ser ut som en hammer. Fordi tærne er bøyd, kan det skape flere ulike ubehag. Det kan for eksempel føre til at sko gnis mot toppen av tåen og det er vanlig at det dannes en sår hard hud på toppen av tåen, en såkalt corn.

Når man snakker om hammertå kommer som regel også globe toe, navnene er forskjellige avhengig av hvilket ledd det er som er bøyd. Når du har en hammertå, er leddet mellom første og andre tåbein bøyd. Men ved kuletåen er leddet mellom andre og tredje tåben bøyd. 

- Betyr at tåen eller tærne ved siden av stortåen er skjeve eller buede
– Tåen minner om en hammer på grunn av buede ledd i tåen
- Hammertå oppstår ofte i forbindelse med Hallux Valgus [skrå stortå]

Hvorfor får du en hammertå?

Hammertå kan oppstå på grunn av at tåen tvinges inn i en unaturlig stilling, for eksempel ved bruk av for trange sko, men kan også være forårsaket av svake muskler. Balanseproblemer og smerter kan også oppstå med en hammertå fordi tåen ikke er riktig plassert.

Det er også vanlig å få en hammertå fordi den ene tåen er mye lengre enn de andre og derfor lett kommer i klem i skoen og dermed blir buet. Hammertå gjør vanligvis vondt og det kan også være herding som gjør vondt. Det er vanlig at en hammertå oppstår fordi den ene tåen er mye lengre enn de andre og derfor lett kommer i klem i skoen og blir buet. Hammertå kan også oppstå på grunn av Hallux Valgus, da stortåen presser hardt mot den andre tåen på foten. En annen grunn kan være at fotbuen er lengre enn den skal være, da er det også lett å få en hammertå.

Behandle hammertå og lindre ubehag

Det finnes flere alternativer for å behandle, lindre og rette ut hammertåen. Bruk av en hammertåpute eller en tåretter betyr at det påføres en løkke på den berørte tåen som både retter ut den klolignende deformasjonen og gir beskyttelse og avlastning under takket være en myk pute.

Du kan også prøve å bruke spesielle innleggssåler og sko som ikke klemmer. Da er det viktig å bruke sko som er brede foran og gir god plass til tærne. Skoene må imidlertid ikke være for store slik at foten glir inn i skoen når man går. Når man har hammertå er det også vanlig å få problemer med hard hud.

En indurasjon dannes på grunn av press på huden, som igjen forsvarer seg ved å gjøre den hard og tykk for å beskytte mot trykket. Hvis callusen fortsetter å bli utsatt for press og ytterligere slitasje, kan det oppstå en korn - dette betyr at callusen har dannet en torn som presses inn i huden. Å gi føttene et beroligende fotbad og deretter file forsiktig ned den harde huden er også et skritt på veien til å bli kvitt liktorn. Etter at du har filet føttene kan du også smøre dem med en mykgjørende salve. HER kan du se produkter som er utviklet for å lindre hard hud og liktorn.

- Bruk romslige sko eller sko med romslig tåboks som ikke presser eller gnager
- Bruk støtte eller beskyttelse for hammertå som lindrer ubehag og smerte

78 produkter

78 produkter

Du har sett 36 av 78 produkter