Produkter for hard hud og calluses hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
VISER 1-4 (27)1 2 3 ... 7 Siste 100 per side

Hard hud og calluses

Hard hud og calluses på føttene oppstår vanligvis på grunn av at foten utsettes for mye press og belastning. Under alvorlig stress danner huden et tykkere lag for å beskytte vevet. Hard hud trenger ikke nødvendigvis å være smertefull, men det kan utvikle seg til ubehagelige og til tider stygge calluses. Huden kan også bli litt misfarget.

Hard hud og calluses kan forårsake trykkpunkter på huden, noe som igjen kan gjøre det ubehagelig å bruke sko, da calluses risikerer å bli utsatt for gnagsår. For å lindre dette er det også spesielle beskyttelser i myk og behagelig silikon / gel som lindrer trykkpunktene. Å ha hard hud og calluses er et vanlig problem. Problemer oppstår vanligvis ved bruk av for trange sko. Eller sko som ellers presser mot foten. Hvis herdingen er stresset eller slitt over lang tid, kan det også dannes et mais. Callus presser deretter inn i huden som en torn og kan forårsake smerte. Herding kan sitte på eller mellom tærne eller under foten. Hvis du har en lav bue eller hvis en eller noen få tær gni mot hverandre, kan du lettere få calluses. Derfor er det viktig å bruke rette sko. Som lar deg avlaste området der den harde huden, calluses eller corns er fra trykk ved å bruke sko som ikke presser mot foten. Det er også en skosåle fra Pedag som gir støtte for følsomme føtter. Det lette og myke fotstøtten forhindrer trykkpunkter og calluses. Det fordeler også belastningen på foten og lindrer knær, hofteledd og ryggrad. Sålen passer i alle typer sko og sålen kan vaskes og desinfiseres, noe som gjør sålen veldig hygienisk.

Hard hud og calluses kan forebygges og fjernes med for eksempel fotfiler som du gjerne bruker etter et mykgjørende fotbad. Peelingskremer og spesielle kremer utviklet for bare hard hud er også effektive. For best effekt, gjerne kombinere et fotbad for hard hud med en fotfil og en fotkrem. Start med å bade føttene i 10-15 minutter. Tørk dem grundig, og fil deretter delene forsiktig med hard hud. Avslutt med en mykgjørende krem.

Du kan også bruke spesifikke fotkremer som får den tørre og harde huden til å forsvinne. Huden får samtidig fuktighetsbevarende og hudbeskyttende egenskaper. Huden blir også myk, smidig og frisk. Som også motvirker sprekker i huden. Husk å bruke fotkremene jevnlig ettersom bruken gir huden bedre beskyttelse og holder føttene myke. Det finnes også engangsmidler som effektivt fjerner calluses og fjerner døde hudceller etter bare en bruk. Etter tre til fire dager etter behandlingen begynner gammel hud å falle av og prosessen varer i omtrent 14 dager, noe som gjør føttene myke og behagelige igjen. Hvis du foretrekker å bruke fotskrubb, er det CCS Foot Scrub, som er en effektiv peeling for føttene. Skrubben kan brukes både i dusjen eller på tørr hud. Takket være peelingens egenskaper, fjerner den hard hud under føttene og gjør foten myk og glatt. Hvis du har problemer med liktorn, tilbyr Scholl en to-i-ett-behandling som er en effektiv og hurtigvirkende behandling for liktorn. Behandlingen gir synlig forbedring innen fem dager og lindrer også smerter og ubehag. Behandlingen er egnet for harde liktorn på tærne og fotsålene og for de mykere liktornene som er mellom tærne.

Husk at myk og smidig hud må inneholde både fuktighet og fett. Hvis du bader, dusjer eller er i mye vann, kan du tørke ut huden. Men selv kaldt kan gjøre huden din tørrere. Derfor er det viktig å holde huden myk og smidig, noe som minimerer risikoen for å få tørr hud og sprekker i huden. Fukt huden regelmessig med mykgjørende fotkremer som pleier og behandler tørr og hard hud. Ved regelmessig bruk av fotkrem hjelper du også føttene med å forhindre ubehagelig lukt, fotsopp og betennelse