• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Hard hud og calluses

Her finner du produkter som hjelper deg med å behandle hard hud.

Hva er hard hud?

Hard hud og hard hud på føttene oppstår vanligvis på grunn av at foten utsettes for mye press og belastning. Under alvorlig stress danner huden et tykkere lag for å beskytte vevet. Hard hud trenger ikke nødvendigvis være smertefull, men den kan utvikle seg til ubehagelig og noen ganger hård hud. Huden kan også bli litt misfarget.

Hard hud kan gi trykkpunkter på huden, som igjen kan gjøre det ubehagelig å gå med sko, da hard hud risikerer å bli utsatt for gnagsår. For å avhjelpe dette finnes det også spesielle beskyttelser i myk og behagelig silikon/gelé som avlaster trykkpunktene. HER kan du se støtte og beskyttelse som er spesielt utviklet for å lindre ditt ubehag forbundet med hard hud.

Hvorfor får du hard hud?

Å ha hard hud er et vanlig problem. Problemer oppstår vanligvis ved å bruke for trange sko. Eller sko som ellers trykker mot foten. Hvis herdingen belastes eller slites over lengre tid, kan det også dannes mais. Callusen presser seg deretter inn i huden som en torn og kan forårsake smerte og ubehag. Har du problemer med liktorn kan du klikke HER for å se produkter som er laget for å lindre og behandle dine problemer i forbindelse med liktorn.

Hard hud kan sitte på eller mellom tærne eller under foten. Har du lav bue eller hvis en eller noen få tær gnis mot hverandre, kan du lettere få hard hud. Derfor er det viktig å bruke rette sko. Som gjør at du kan avlaste området der den harde huden, hard hud eller liktorn sitter fra trykk ved å bruke sko som ikke trykker mot foten.

HER kan du se alle våre fotrette sko som gir føttene dine komfort, avlastning og de rette forholdene. Det finnes også såler og innleggssåler som gir støtte til sensitive føtter. Sålene bidrar til å fordele belastningen som føttene utsettes for og avlaster dermed knær, hofter, rygg og føtter. Som gir føttene de rette forutsetningene og minimerer risikoen for at føttene utsettes for trykk.

Lindrer, lindrer og behandler hard hud Det finnes flere ulike produkter som lindrer, beroliger og behandler hard hud, liktorn og hard hud.

1 Myk opp hard hud og den harde huden
Herding er ofte tykk og hard, så det er best å gjøre huden mykere først. Du kan legge føttene i et fotbad som mykgjør huden.

2 Filer hard hud
Når den harde huden og hard hud er myknet opp av fotbadet, kan du file med fotfil i området med sirkulære eller sidebevegelser. Husk å ikke file for hardt eller fjerne for mye hud da det kan føre til blødninger eller infeksjon. Det er bedre å fjerne en liten del, og gjenta behandlingen regelmessig til den harde huden og hard hud er borte.

3 Fukter
Bruk fotkrem som fukter og hjelper den tørre og harde huden til å forsvinne. Ved å bruke fotkrem på den harde huden tilføres fuktighetsgivende og hudbeskyttende egenskaper. Huden blir også myk, smidig og frisk. Som også motvirker sprekker i huden.

Husk å bruke fotkremene regelmessig da bruken gir huden bedre beskyttelse og holder føttene myke. Det finnes også engangskurer som effektivt fjerner hard hud og fjerner døde hudceller etter kun én bruk. Etter tre til fire dager etter behandlingen begynner gammel hud å falle av og prosessen varer i ca 14 dager, noe som gjør føttene myke og behagelige igjen.

Du kan også bruke Foot Scrubs som er en effektiv peeling for føttene. Skrubben kan brukes både i dusjen eller på tørr hud. Takket være egenskapene til peelingen fjerner den hard hud under føttene og gjør foten myk og glatt.

Lindrer, lindrer og behandler hard hud og hard hud
Det finnes flere ulike produkter som lindrer, beroliger og behandler hard hud, liktorn og hard hud.

- Kontinuerlig fotpleie som myker opp huden
- Bruk skoinnleggssåler eller fotrette sko som reduserer trykket og belastningen på føttene
– Hvis du trenger det, bruk romslige sko som ikke trykker på foten

Søk lege for hard hud
- Hvis du har langvarige, eller tilbakevendende problemer
– Hvis du har liktorn eller selvsprekker som gjør mye vondt
- Hvis du er diabetiker og har sprekker