• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Hopperkne

HOPPERKNE

Her finner du anbefalte produkter som hjelper til å lindre ved å hoppe knær.

Kneet er en av de største leddene i kroppen og skal tåle store belastninger. Ved hvert trinn som tas, vil store deler av kroppsvekten bæres bare av knærne. Hopperkne er en av de vanligste sportsskadene og påvirker vanligvis folk som er aktive i krevende idretter som friidrett, volleyball eller andre mer fysiske aktiviteter som inkluderer mye hopping.  Skaden  oppstår vanligvis under gjentatt belastning av patellarsenen, det vil si senen under kneskålen.

SYMPTOMER PÅ HOPPERKNE

- Smerter i senen under kneskålen
- Smerter og stivhet under og etter trening
- Stivhet om morgenen
- Hevelse under kneskålen og smerter ved pressing rundt området
- Smerte føles når du hopper, løper eller går
- Kan også føles når du bøyer kneet

De som lider av hoppeknær opplever vanligvis smerter over kneskålen, men også rundt kneskålen eller i kneskålsenen. Smertene merkes hovedsakelig i nedre del av kneskålen og mange opplever også at smertene øker når man for eksempel går i trapper eller går ned bakker. Det er også vanlig å oppleve lokale smerter og stivhet i leddet under og etter fysisk aktivitet. De som lider av hoppeknær kan også oppleve stivhet i musklene rundt knærne etter morgenen eller etter å ha vært stillesittende i en periode.

HVA ER HOPPERKNE?  

Patella Senetendinit også kjent som hopperkne, er en betennelse i den nedre delen av kneskålen. I og rundt kneskålen er det en større muskelgruppe hvor blant annet flere og mindre sener smelter sammen til en mye større sene. Denne senen fester seg i og går over kneskålen og fester seg også under kneskålen. Ved et hoppekne, gir det slitasje i senen og skyldes lengre overbelastning. Hoppekne er en slitasjeskade og er et resultat av lengre overbelastning under aktivitet.

Siden hoppende knær skaper smerte på grunn av en betennelse er lindring en viktig del. Ved å lindre kneet med ulike former for knebeskyttere og støtte, får betennelsen en sjanse til å helbrede i fred. I vårt utvalgiment finner du ulike produkter som er designet og tilpasset for å forhindre overbelastning, samt behandle smerte og ubehag ved å hopperkne.

Det finnes ulike knestøtter for alle aktive som lindrer smerte og forhindrer hevelse. Knebeskyttere med kompresjonsstøtter er designet for å lindre, stabilisere og støtte det betente området. Knestøttene er også tilpasset for å gi en sikker passform med maksimal frihet både til forebyggende formål, og ved rehabilitering ved en kneskade. De gir behagelig støtte og reduserer også risikoen for skader og øker blodsirkulasjonen i kneet. De kan også med fordel brukes effektivt i sportsaktiviteter og i hverdagen.

Du finner også sko i vårt sortiment fra blant annet merket Saucony som kan dempe under ulike bevegelser som i hoppet eller når du lander hoppet. Flere av våre modeller fra Saucony finner du HER.
Du kan også redusere symptomene med hoppekne som å unngå aktivitet som forårsaker smerte, delta på ulike rehabiliteringsprogrammer eller regelmessig tøying.

7 produkter