Skreddertå - produkter for å lindre dine problem hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva

Skreddertå

Skreddertå beskrives ofte som en ubehagelig og distinkt smerte ved leddet hvor lilletåen starter. Man kan oppleve smerte når det forekommer noen form for trykk mot området og området er gjerne hovent. Man kan gjenkjenne skreddertå ved å se et tydelig fremspring fra leddet over det berørte området.

Det er også vanlig at det dannes hard hud på utsiden av lilletå, samt under ledd som resultat av trykket. Det skaper smerte og ubehag, og kan også forverre skreddertåen.

De som berøres av skreddertå opplever ofte at lilletåen vinkler innover. De fleste som rammes av skreddertå har gjerne problemer med hallux valgus, men det kan også forekomme separat. Ved skreddertå oppstår en betennelse i bursitten, ved leddet hvor lilletå starter. Betennelsen og smerten man føler oppstår frem til det har oppstått for mye trykk på området.

Årsaken til at man får skreddertå kan være vanskelig å finne, men trykk fra sko og arvelighet kan anses å være de vanligste årsakene. Men de som rammes av skreddertå kan også få det på grunn av tidligere problemer med hallux valgus eller ved å ha nedsunket fotbue, som skaper en feilbelastning.

For å lindre symptomene knyttet til skreddertå, bør du bruke romslige sko. Som gjør at man ikke får ubehagelige trykk og smerte på det rammede området. Du kan også bruke ulike former for tå beskyttelse eller andre gele beskyttelse som beskytter det rammede området.