• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Skreddertå

Her finner du produkter designet for Skreddertå.

Skreddertår skaper en ubehagelig og tydelig smerte i leddet der den lille tåen begynner. Når du har en Skreddertå, er det vanlig å oppleve smerte når det er press mot området. Det er også vanlig at begynnelsen av den lille tåen er hovent og øm. Derfor kan det være plagsomt med Skreddertå, men her finner du produkter som er designet for å lindre smerten og gi mer komfort.

Hva er Skreddertå?

Skreddertå også kalt bunionette og skredderbolle  betyr at en klump har dannet seg på den lille tåen. Det er ikke kjent hvorfor noen mennesker lider av skreddersydde knuter, men det er vanlig at årsaken er arvelighet.

Men du kan få problemer med Skreddertå hvis du går, står og laster foten feil. Hvis du laster utsiden av foten, gjør det at den store tåen ikke fungerer som den skal, og du unngår ubevisst å belaste den store tåen. Noe som betyr at lasten i stedet havner på utsiden av foten og den lille tåen blir overbelastet.

Skreddertå er et vanlig fotproblem, ogde fleste som er berørt av skreddersøm har også problemer med Hallux Valgus,men det kan også oppståindividuelt.

Skreddertå i er preget av smerte eller hevelse i leddet der den lille tåen begynner. Smerten oppstår i leddet på grunn av betennelse i leddet - i den såkalte bursa. Det er også vanlig å se en bule i leddet og hevelse rundt leddet. Det er også vanlig at den lille tåen vinkles innover mot de andre tærne.

Siden den lille tåen er vinklet, kan den danne calluses på utsiden av tort og også under toleratoren. Calluses som oppstår i forbindelse med skredderens knute kan igjen skape mer ubehag, smerte og til og med komplisere skredderens knute.

Symptomer Skreddertå
- Smertefull klump som sitter på utsiden av den nedre delen av den lille tåen
- Den lille tåen er vridd innover mot nærliggende tær
- Smerte og ømhet i tåen, eller hvor tåen begynner
- Rød, hovent og varm liten tå-
- Lilltån er betent

For å lindre smerten og hevelsen som oppstår ved skredderens knute, er det viktig at du bruker romslige sko som minimerer risikoen for at du lider av trykk og chafing mot den lille tåen. Du kan også bruke ulike former for tåbeskyttelse som lindrer sårområdet og beskytter den lille tåen.

-Bruk fotriktige sko som er romslige som gir god plass til tærne. Det er også viktig at toppen av skoene er designet i mykt, fleksibelt materiale som ikke gnager eller trykket mot tærne. HER kan du se alle våre sko med en romslig lese og med en romslig tåboks.  

-Bruk forskjellige tåbeskyttere som bidrar til å lindre sårområdet. Du kan også bruke tåbeskytterne til å lindre problemer med andre tær som har oppstått i forbindelse med hammertæren. Her kan du se alle våre fotbeskyttere som er designet for tær.

-Hvis du har et forfothvelv, bruk skoinnlegg. Det er vanlig å ha problemer med Hallux Valgus og sunket pre-foot bue når du har Skreddertår. Både Hallux Valgus og det nedsunkne forfothvelvet skaper en feiljustering som igjen fører til skredderknut. Hvis du har Hallux Valugs eller nedsunkne forfotbuer, kan du bruke anatomiske såler som både løfter og lindrer føttene dine. Dette skaper riktig belastning og minimerer belastningen på den lille tåen. HER kan du se såler og skoinnlegg med pelotte som løfter og avlaster ved Skreddertå.

54 produkter

54 produkter

tåring-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåring

kr 109
tåhätta-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåhette

kr 109
berkemann.toe-cap-tåhätta.jpg
Berkemann

Toe Cap Tåhette

kr 119
rock-spring-sami-navy-smoke.jpg
Rock Spring

Rock Spring Sami Stretch Navy Smoke

kr 499
kr 649
rock-spring-sami-brown-smoke.jpg
Rock Spring

Rock Spring Sami Stretch Brown

kr 499
kr 649
Embla-specialskor-900-breda-svullna-fötter.jpg
Diabetes
Bred Läst
Embla Hälsoskor

Embla Spesialsko 900 Bred Svart

kr 849
arcopedico-red-rod-promenadsko-l57-mjuk-damsko-leopard.jpg
Arcopedico

Arcopedico L57 Damesko Black Leopard

kr 899
kr 1 039
arcopedico-skor-elektra.jpg
Arcopedico

Arcopedico Elektra Black

kr 999
kr 1 459
fotriktiga-skor-arcopedico-L74.jpg
Arcopedico

Arcopedico J7 Black

kr 999
kr 1 259
arcopedico-skor-es.jpg
Arcopedico

Arcopedico Skor ES Black

kr 999
arcopedico-sneakers-olimpia.jpg
Arcopedico

Arcopedico Olimpia D15 Black

kr 1 249

Du har sett 54 av 54 produkter