• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Hovne ben

Her finner du produkter som hjelper deg med å forebygge eller lindre problemer med hovne ben.

Nesten alle har følt det, tunge og slitne ben på slutten av dagen, etter et langt skift eller en lang flytur.  Bena kan til og med ha hovnet opp så mye at sokkene satte et avtrykk. Det kan også skyldes helt andre årsaker og i de fleste tilfeller er det helt ufarlig. Men hvis bena plutselig hovner opp, kan de skyldes en blokkering eller andre akutte årsaker. Da er det viktig å oppsøke legevakt. Hevelse kan påvirke både menn og kvinner samt ulike kroppsdeler, men er mest vanlig i armer eller ben.

 VANLIGSTE ÅRSAKER TIL HOVNE BEIN

- Varme
- Overvekt
- Hormonforandringer
- Graviditet
- For lite bevegelse (stillesittende arbeid, lange flyreiser, sengeliggende)
-Langvarig stående
- Åreknuter (ødem)
- Væskeretensjon i bena (ødem)
- Kan oppstå på grunn av underliggende sykdom
- Hjertesvikt eller nyresvikt
- Blodpropp
- Skadede årer
- Bivirkninger av medisinsk behandling


HVA BETYR HOVNE BEN?
Årsakene til hovne bein kan være mange og er en vanlig tilstand Ødem som også kalles hevelse i bena eller føttene skyldes vanligvis væskeansamling i vevene og kan i mange tilfeller være permanent. For eksempel, i en stillesittende livsstil eller en langvarig statisk belastning, blir årer og organer skjøre. Noe som betyr høy belastning på både blodårer og venøse systemer. Trykket i blodårene øker, klaffene overbelastes og blodstrømmen fungerer dårligere.  En langsommere blodstrøm i venene fører til at vevsvæske strømmer ut og deretter forårsaker hevelser i bena.

Det er mange forskjellige måter å motvirke hovne ben på. I vårt utvalg finner du kompresjonsstrømper i forskjellige design samt materialer som kan lindre i tilfelle hevelse. Ved å bruke støttestrømper fremmes blodsirkulasjonen. Noe som betyr at kompresjonsstrømper gir økt blodstrøm og kompresjonen i sokkene hjelper blodet til lettere å  pumpe til og fra hjertet. Hvis du har stått eller sittet stille i lang tid og bruker kompresjonsstrømper, blir trykket på beina også lettet når du er inaktiv, noe som forhindrer hevelse og reduserer risikoen for at bena føles tunge, såre eller slitne.

VI TIPS
Bevegelighet i bena er viktig for å forbedre blodsirkulasjonen og hjelper mot hevelse. Andre ting du kan gjøre for å redusere eller lindre hovne ben er å unngå å sitte med bena krysset. Husk også å stå opp eller bevege deg en gang i timen hvis du sitter eller står mye stille i arbeidet. Når du beveger deg, aktiveres bena og blodsirkulasjonen starter. Mens du sitter stille, kan du også få en vane med å bevege føttene og gjøre små øvelser med tærne.

140 produkter

140 produkter

Du har sett 36 av 140 produkter