• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Severs skade

Her finner du produkter for Severs skade som lindrer hælsmerter hos barn.

Hva er Severs skade?
Severs skade er en tilstand som hovedsakelig rammer barn mellom 9 og 15 år. Severs skade innebærer en overbelastningsskade i vekstsonen i hælbenet. Barn som rammes er vanligvis fysisk aktive og begge hælene kan lide samtidig.

Severs skade, også kjent som calcaneal apophysitis, er en smertefull bensykdom forårsaket av betennelse i vekstplaten som sitter i hælen. Smerten fra Severs skade er preget av smerter i hælbenet under eller etter fysisk aktivitet. Smerten kan også spre seg til sidene av hælen og selve bunnen, ned mot fotens bue. Mange barn som har Severs skade opplever også hevelse og rødhet på hælen, vanskeligheter med å gå, ubehag og stivhet. Noe som kan forhindre at personen lider av problemer med å utføre sin sport eller annen fysisk aktivitet.

Severs skade oppstår vanligvis fordi hælbenet vokser raskere enn benmuskulaturen og senene gjør. Som et resultat blir musklene og senene stramme og overbelastet. Det bidrar også til å gjøre hælen mindre fleksibel og øker belastningen på hælens vekstplate.  De fleste barn som lider av skaden gjør hovedsakelig fysiske aktiviteter eller sport som involverer hardere støtdemping og eksplosivitet.  Skaden har imidlertid også påvirket stillesittende mennesker.

Severs skade helbreder på egen hånd, men smerten kan oppfattes som både ubehagelig og vanskelig.  Hvor raskt skaden helbreder skiller seg fra person til person, noen blir kvitt sine problemer etter noen uker, andre noen måneder mens noen opplever problemer i flere år.

Symptomer Severs skade

Serves skade skaper ubehag og smerte i hælen og smerten eskalerer under aktivitet og turgåing

-Smerter i baksiden av hælen. Smerten i hælen er vanligvis plassert på sidene av hælen, ryggen eller under hetten
-Smerte som eskalerer under aktivitet, eller etter fysiske aktiviteter som inkluderer løping og hopping
-I ro, smerten avtar
-Smerten i en, eller i begge hælene

Behandling for Severs skade

Til tross for skaden er det viktig å gjøre fot- og benøvelser. Hvor øvelsene skal innebære å strekke og styrke musklene og senene i beina. For å få de riktige øvelsene, kontakt helsepersonell eller en fysioterapeut (fysioterapeut) som kan undersøke hælsmerter og lage et rehabiliteringsprogram.

For å få ned den ubehagelige hevelsen som kan oppstå i forbindelse med Severs skade, kan du bruke en ispose mot det hovne området. Husk imidlertid ikke å plassere isposen direkte mot huden. For å bli kald mot det berørte området, kan du også bruke kjøle liniment, noe som gir en rask og avkjølende effekt på huden.

Du kan også pakke hælen eller bruke en kompresjonsstrømpe som er designet for å redusere smerte og hevelse i hælen. For å lindre smerten kan du også bruke en hælkopp eller hælinnsats som har en støtabsorberende effekt. Noe som betyr at det gir støtte til hælen og samtidig lindrer den skadede hælen.