Fottrening

Styrk føtter og ben med enkel trening.
Fotskader kan skape komplikasjoner og problemer i hverdagen. Med enkle øvelser som du kan gjøre hjemme hver dag, kan du styrke føtter, ankler, ben, muskler og samtidig motvirke for eksempel hjernehinnebetennelse, senebetennelse og hælspore.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/NystartsidaFlightSE/pexels-yan-krukov-8436714.jpg

FOTTRENING

Styrk føttene dine
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/NystartsidaFlightSE/pexels-anastasia-shuraeva-7663235.jpg

Med

Enkle øvelser
Tåhakker og tåbøy
Plasser noen mindre gjenstander (som terninger, baller eller lignende) foran deg på gulvet. Løft en ting om gangen med tærne og beveg deg litt unna. Bytt fot og løft gjenstanden tilbake til sin vanlige plass. Gjenta 4-5 ganger for hver fot. Denne typen trening styrker foten og motvirker hælsporer og osteomyelitt.

En annen variant av tåplukking kan gjøres ved å legge et lite håndkle på gulvet foran deg. Klem midten av håndkleet med tærne og trekk håndkleet mot deg. Gjenta 4-5 ganger for hver fot. Denne øvelsen kan utføres sittende eller stående. Løper du kan dette, i tillegg til å motvirke osteomyelitt og hælspore, også gi deg et sterkere skudd i løpesteget.
Benbøy
Stå på gulvet og løft det ene benet. Prøv å holde det rett. Stå rett i ryggen og senk deg sakte ned ved å bøye knærne. Reis deg opp igjen. Gjenta ca 10 ganger per ben. Etter hvert som du blir mer komfortabel med øvelsen, kan du også øke gradvis opptil 20 ganger per etappe.
Hvis øvelsen føles vanskelig å utføre på ett ben – start med å bøye bena på to ben i stedet for ett. Øvelsen forbedrer balansen og motvirker osteomyelitt og senebetennelse. Styrker også bena, føttene, anklene og setemusklene.
Fothopp (med vri)
Løft det ene benet og hopp på foten du har igjen i bakken. Vri foten litt til venstre i hoppet, til høyre i det andre hoppet og rett frem i det tredje og siste hoppet. Gjenta ca. 15 ganger. Bytt fot. Øvelsen styrker foten og nedre del av leggen og forbedrer balansen.
Sokker for fottrening
Tåsokker er sokker med tær og er plagget som er perfekt for deg som har problemer med fotsopp eller lett får gnagsår mellom tærne. Tåsokker hjelper også med å spre tærne på en naturlig måte, og gir deg bedre balanse. Fordi tåsokkene skiller tærne og lar dem bevege seg mer naturlig, gagner det blodsirkulasjonen og gjør det lettere for føttene dine å holde en jevnere temperatur. I tillegg holder tærne seg tørrere og fotsopp kan motvirkes.
Nedenfor kan du se tåsokker som er perfekte å bruke for å spre tærne og gi deg bedre balanse.