Uttråkket hælkopp hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
VISER 1-4 (24)1 2 3 ... 6 Siste 100 per side

Uttråkket hælkopp

Uttråkkede hælkopper eller uttråkkede fettputer gir en ubehagelig smerte under hælen og mange opplever at smerten sitter rundt hælens ytterkant. Majoriteten som berøres av dette problemet opplever også at smerten øker ved belastning eller ved fysisk aktivitet.

Uttråkket hæl pute er også kjent som «Fat pad syndrome» og er et vanlig problem som oppstår først og fremst på grunn av en hard eller feilaktig belastning under en lengre periode. For eksempel som løping, en jobb hvor du går og står mye på hardt underlag eller fysisk aktivitet som involverer mye hopptrening. Om din hæl pute er uttråkket vil det vanligvis synes ved at du har hvite prikker under huden på hælen.

Hæl puten, eller fett puten som det også kalles, består av et 2,5 cm tykt fettvev mellom fotens hud og dens hæl ben. Hæl puten fungerer som en dempende pute hver gang vi belaster foten. Hæl puten er oppbygget av små segmenter som er fylt med fett, som igjen er omgitt av en struktur av sterkt bindevev. Som fungerer som en støtdemper. Når disse strukturene brytes ned, på grunn av en hard eller feilaktig belastning kan ikke fettcellene holde seg på plass under hælen. Men de flyter ut og hæl puten mister sin funksjon.

For å behandle og lindre symptomene med uttråkket hæl pute, eller hælpute insuffisiens som det kalles, må belastningen som gir årsaken til smerten utbedres. Som du gjør ved å tilføye ulike former for varianter av støtdemping.

Ved å anvende riktige sko som har støtdemping og gir hele foten støtte, gir du hele din hæl den dempningen den behøver. Det er derfor også viktig å tenke på hvilke sko man bærer og hvilket underlag man går på. Går du for eksempel i flate ballerinasko uten innlegg eller i Converse under en lengre periode kan du få en feilaktig belastning på dine hæler.

-->