• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Uttråkket hælkopp

Her finner du produkter som er designet for å gi smertelindring og komfort i tilfelle av en uttråkket hælkopp.

Hva er en uttråkket hælkopp?

Uttråkket hælkopp er hvordan det høres ut, det betyr at hælputen har blitt trampet ut. Fordi hælputen har blitt trampet og flatere, betyr det at hælens naturlige støtdemping påvirkes – noe som skaper både smerte og ubehag.

Tramped hæl puter, tramped hæl pads kalles også hæl pute insuffisiens og " Fat pad syndrom".

Hælpute er også referert til som Calcaneodynia, hælputeinsuffisiens, trampdynebetennelse, betennelse i puten, uttråkket hælkopp eller hælputeatrofi.

Symptomer på en uttråkket hælkopp

Hvis du har en uttråkket hælkopp, har du smerter over hele fotens pute, men smerten kan også plasseres rundt kantene på foten. Det er også vanlig for små "bobler" eller hvite prikker som er rundt, eller under hælen under belastning. Det er også vanlig å føle at smerten forverres i løpet av dagen, eller når hælen blir utsatt for mer og mer belastning.

-Smerter under
hælsmerter på baksiden av hælputen og på siden av hælen (linje ømhet)
-Første skritt om morgenen og de første trinnene etter stillesittende krukker føler seg bedre
-Smerten eskalerer mens hælen er belastet
-Smerten eskalerer selv når barfot går på harde overflater
-Hæl er følsom for belastning og er sår

Hvorfor har jeg smerter i hælen?

Hælputen, eller fettputen som den også kalles, består av et 2,5 cm tykt fettvev mellom fotens hud og hælbenet. Hælputen fungerer som en pute hver gang vi laster foten. Hælputen består av små segmenter som er fylt med fett, som igjen er omgitt av en struktur av sterkt bindevev. Som fungerer som en støtdemper.

Når disse strukturene brytes, på grunn av en hard eller feil belastning, kan fettcellene ikke holde seg på plass under hælen. Uten dem flyter de ut og hælputen mister sin funksjon.  Det er både smerte og ømhet i hælen under belastning.

Behandle uttråkket hælkopp

For å behandle og lindre problemene dine med en uttråkket hælkopp, eller hælputeinsuffisiens som det også kalles, må belastningen som forårsaker smerte korrigeres. Som gjøres ved å bruke forskjellige former for støtdemping.

Ved å bruke fotjusterte sko som har støtdemping og støtter hele foten , gir du hele hælen den støtdempingen den trenger. Derfor er det også viktig å tenke på hvilke sko du har på deg og hvilken overflate du går på. Hvis du for eksempel går i flate ballerinasko uten innsatser eller i Converse i lang tid, kan du få feil belastning på hælene.

Siden den trampede hælputen avhenger av belastningen, er vekten din også viktig. Hvor for eksempel gravide kvinner eller noen som får mye vekt på kort tid risikerer å ha problemer med smerte i hælen.

Produkter for en uttråkket hælkopp.
For å avlaste hælene og samtidig "samle" hælen , kan du bruke footy, myke og demping sko. Her kan du se alle våre sko med en myk fotseng og HER kan du se alle våre sandaler som har en myk fotseng som lindrer hælen. Sandalene kan også brukes innendørs slik at du unngår å gå barbeint hjemme.

Du kan også bruke myke, dempende såler, hælinnlegg og hælkopper designet for å lindre hælen og lindre smerten. I denne kategorien finner du produkter som er spesielt designet for å lindre hælen og lindre smerte, ømhet og ubehag.

78 produkter