• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Mortons Nevrom

Her finner du produkter designet for å lindre smerte og ubehag i Morton Syndrome.

Morton syndrom, eller mortons sykdom som det også kalles, betyr at du har smerter foran foten. Smerten oppstår på grunn av en nerve, som i lang tid har blitt klemt mellom to av forfotens ben.  Vanligvis oppstår problemet mellom tå nummer 2 og 3, eller 3 og 4 [vi telte stor tå som nummer 1]

Når nerven blir klemt, blir den tykkere, noe som gjør den klemt videre. Noe som betyr at de er vanlige for ulempene og smertene som skal oppleves verre over tid.  Men selv om Mortons syndrom er plagsomt og vanskelig, forsvinner problemene vanligvis ved å bytte sko eller bruke såler i skoene designet for Morton Syndrome.

Mortons syndrom kalles også Mortons neuralgi, Mortons metatarsalgia, Mortons sykdom eller Mortons tå.

Morton syndrom er vanlig og forekommer hos både menn og kvinner, i alle aldre. Mortons sykdom kan skyldes sko som passer for dårlig, eller at du har fått skoene for strammet på foten. Men vanligvis er det ingen klar grunn.

Symptomer på Mortons syndrom
 - Smerter foran foten som kommer og går, smerten kan være både kutting og brenning - Forsiden av
forfoten kan nummen
- Smerten forverres under belastning

Hvis tilstanden har pågått en stund og nerven blir betent, kan det føre til at smerten blir konstant og smertene stråler opp til beinet.

Årsaker til Morton syndrom
Det er ukjent nøyaktig hvorfor nerven i foten tykkere og skaper nerve knuter, men grunnen til at nerven klemmer og skaper ubehag er:

-Du går og står i sko med dårlig passform
-Du har sko som er for stramme
-Du har en nedsunket frontbue

Behandle Morton syndrom

De fleste blir kvitt problemene sine ved å bytte sko eller få innlegg. Innsatsene som brukes til å redusere ulempen kalles fremre pelotte.   Pelott er en skoinnsats som du enkelt kan bruke og lime inn i skoen eller på en eksisterende skoinnsats. Med en fremre pelotte kan du lindre fotens fremre bue, noe som bidrar til at nervene ikke lenger klemmes. Pelotter opprettholder bueformen til midtfotbenet, noe som øker avstanden mellom beina i foten og reduserer trykket på nerven. Her kan du se all vår pelotter.  

-Reduser trykket mot nerven ved å bruke pelott
- Bruk støtabsorberende sko med en romslig passform eller tåboks som ikke trykker, eller trykk på foten

97 produkter

97 produkter

Du har sett 36 av 97 produkter