• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Gnagsår

Her finner du produkter for skrubbsår som lindrer smertene og får såret til å gro raskere

Det skjer med oss alle på et tidspunkt i våre liv, sår på føttene. Gnagsår på føttene kan være både smertefullt og irriterende. Men hvis du har lidd av gnagsår, er det viktig at du behandler og tar vare på såret fordi gnagsår kan bli smittet.

Hvorfor får du gnagsår?

Gnagsår på føttene oppstår vanligvis på grunn av friksjon. For eksempel når huden på føttene bærer mot sokker eller sko. Derfor er det vanlig å få gnagsår når du går i nye sko, eller hvis du svinger for stramme sko. Imidlertid kan gnagsår også oppstå hvis føttene blir våte i skoene fordi risikoen for gnagsår øker hvis huden er fuktig.

Du kan få gnagsår flere steder, men det er vanlig å få det på hælene, på puten eller på tærne.

Hvis du føler kløe, irritasjon eller varme på ett eller flere steder på føttene, kan det være en indikasjon på at du begynner å bli gnagsår.

Gnagsår starter ofte som en væskefylt blære, og det er også vanlig at blæren deretter bryter, noe som igjen danner et sår. Chabing såret kan da bli smittet, og du kan se dette av hunden rundt leddsåret er rødt, varmt og hovent. Det er også vanlig at såret gjør mer vondt når det er infisert og at det er appeased hver i såret.

Det er også vanlig å føle at det gjør vondt rundt leddsåret, og smerten kan forverres med belastning, trykk og berøring.

De fleste gnagsår sår kan behandles selv, og du trenger vanligvis ikke å søke omsorg for å behandle gnagsår. Du bør imidlertid kontakte helsepersonell hvis du har gnagsår som ikke blir bedre innen en uke. Eller hvis du har diabetes og har problemer med gnagsår.

For å bli kvitt gnagsår raskt og samtidig lindre smerten, er det flere ting du kan gjøre:

- Unngå å stikke hull i blæren. Blære beskytter huden som dannes under blæren
- Vask såret med mild såpe og vann- Bruk
gnagsår flekker som lindrer smerte, beskytte såret og som fremskynder helbredelsesprosessen-Bruk filtringer,  tåhetter, tåavlastere,   tåavlastere,   tåskillere eller forskjellige tåputer for å lindre området som gjør vondt og er sårt.

Forhindre gnagsår
- Gjennomgå skoene og sokkene dine, ved å bruke sko som passer godt på foten og ved å bruke anatomisk designede sokker, sørger du for at sokkene passer godt på foten og ikke glir rundt i skoene. Her kan du se alle våre sko og HER kan du se sokker som er designet for å gi føttene komfort mens minimere risikoen for å lide av sko gnagsår eller blemmer.

-Hold føttene tørre og bytt sokker, husk at hvis du har problemer med svette føtter, kan du også bruke skoinnlegg og sokker som har fjernet fuktighet fra føttene og holder dem tørre. Her kan du se alle våre produkter designet for å motvirke svette føtter

- Smør føttene med fotkremer. Folk som har tørr hud på føttene, problemer med sprukne hæler eller calluses for lettere og hyppigere gnagsår. Fotkremene motvirker dette og bidrar til å holde huden din både myk og elastisk. Her kan du se alle våre fotkremer.