• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Supinasjon

Her finner du anbefalte produkter som bidrar til å stabilisere feilstilling under supinasjon og reduserer risikoen for overdreven supinasjon.

Det er relativt uvanlig å supinere og det anslås at ca 7-8 % av befolkningen supinerer. Det er en naturlig del av kroppens teknologi og er helt normal, hvis det gjøres riktig. Vanligvis trenger en supinasjon ikke alltid å bli korrigert, men hvis belastningen på foten er overdreven, er det nødvendig med mye demping for å forhindre at føttene, kroppen eller kneet blir skadet.

VANLIGSTE TEGN PÅ SUPINASJON

-  Fleksibel fot som beveger seg utover
-  Yttersålen er mer slitt på utsiden av skoen
-   Høy bue
- Svakhet i visse muskler i foten
-  Hjulbenthet

Kroppen er et flerdelt og sammenkoblet system som begynner ved føttene. En menneskelig fot inneholder et sett med 26 ben, 20 muskler, 106 leddbånd og 33 ledd som har som oppgave å stabilisere hele kroppen. Hvis teknikken for fotreduksjon, til en viss grad, er annerledes, kan hele kroppens retning bli svekket. Ved supinasjon kan det enkelt beskrives at foten går utover. Noe som betyr økt belastning på utsiden av hælen, utsiden av midtfoten og et normalt sett av trinnet på utsiden av forfoten.

HVA ER SUPINASJON?
Supination er det motsatte av pronasjon og er en utover rotasjon av foten som innebærer å lage en belastning på utsiden av foten. Supinasjon er en mindre feiljustering som også kan påvirke resten av kroppen og holdningen. Som pronasjon varierer graden med fotens vinkel, noe som betyr at det er forskjellige former for supinasjon. En vinkel mellom -3°og 0° er det et snev av lys supinasjon, mens en utgangsvinkel større enn >3° betyr at foten har en høy og overdreven supinasjon. Det er vanlig at en feilstilling ved supinasjon gir opphav til ulike plager eller feilstillinger. Men en lett supinasjon gir vanligvis ingen problemer.

Supinasjon kan også være skadelig når det oppstår for lenge, ved flere anledninger, eller når foten ikke er i stand til å kontrollere den ytre rotasjonen. Langvarig og overdreven supinasjon betyr at noen av delene av foten må jobbe for mye i forhold til andre. De blir utslitte og slitne mens ubrukte ledd og muskler ikke opprettholder styrke og motstand. Overdreven supinasjon kan da føre til overbelastningsskader.  Det er nettopp denne overdreven supinasjon, hvor du strekker utsiden av foten som for eksempel benhinnebetennelse kan oppstå som et resultat.

PROBLEMER KNYTTET TIL OVERDRAGENDE SUPINASJON

- Smerter langs utsiden av foten, midten av fotsålen og den ytre ankelen.
- Ulike smerter og ubehag i ankelmusklene og knærne
- Reduserer ankelfleksibilitet
- Foten gjør det vanskeligere å absorbere støt mens du går eller løper
- Påvirker kroppens teknologi
- Belaster anklene og kan føre til forstuinger

For å korrigere fotens stilling og motvirke supinasjon kan du bruke gode dempende sko eller innleggssåler som hindrer foten i å rulle utover. I vårt sortiment finner du ulike anbefalte produkter hvor du finner hælputer eller innlegg med en mer nøytral støtte for foten. Innleggene gir stabil støtte til både ankelen og hælen. Det er bra for deg som har problemer med supinasjon da det balanserer hele kroppsvekten på foten. De hemmer supinasjon og kan også brukes ved overdreven supinasjon.

Hælputene avlaster sener, leddbånd og ledd og lindrer problemene dine med feilbelastningen. Hellingen på hælputen gjør at du får en mer oppreist gangstil samtidig som den gir stabil avlastning. Noe som gir foten en mer riktig posisjon.

Når det kommer til sko bør du velge en solid sko med mye støtte som hjelper kroppen med å holde seg balansert og i en komfortabel posisjon. Men andre faktorer spiller også en stor rolle som drop, demping og følelse. Ankelstøtte kan også bidra til å belaste foten riktig.

40 produkter

40 produkter

Du har sett 36 av 40 produkter