• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Nedsunket fotbue

Her finner du produkter for nedsunket fotbue, frontbuer som er sunket og forfot insuffisiens.

Hva er en nedsunket bue?

Hvis du har problemer med nedsunket fotbue, som også kalles forfotsvikt, betyr dette at fotens fremre bue har sunket ned. Som oppstår på grunn av senking av de midterste metatarsale hodene i foten. Dette skjer vanligvis fordi føttene er under mye belastning. Derfor er det vanlig å få en senket fotbue under graviditet og i tilfelle vektøkning. Men du kan også ha problemer med nedsunket fotbue forbundet med alder, da den sviktende evnen til fotens bue forverres etter hvert som du blir eldre.

Men du kan også lide av en nedsunket forfot på grunn av å gå og stå i dårlige sko, eller at skoene er for stramme eller har dårlig passform. Hvis tærne er i et begrenset rom, øker risikoen for å få en senking av fotbuen. Men senkingen av buen kan også skyldes skader, operasjoner eller stiv stor tå.

Ved sunkne forfotbuer er frontputen lastet mer enn normalt, noe som kan forårsake smerte foran på foten.

Symptomer på nedsunket fotbue

Et av de første tegnene på at fotbuen har sunket er at du har problemer med prikking og ømhet foran på foten og på puten, bak tærne. Det er også vanlig å oppleve smerte og en følelse av tretthet i føttene

-Smerter i foten Føler seg sliten i foten-Prikking og ømhet foran foten-Prikking og ømhet på puten, bak tærne-Trampolinen kan føle sår-Mistet følelse og foten nummen før intens smerte oppstår

Behandle symptomer forbundet med nedsunket fotbue

For å behandle problemer og bli kvitt smerte forbundet med nedsunket fotbue, kan du bruke footy sko som lindrer føttene og gir føttene en god base å gå og stå på, mens du lindrer fotens bue.

For å løfte forfoten og forhindre at forfoten synker ned, kan du også bruke anatomiske såler. Sålene er designet med støtte og er bygget, noe som gir føttene en ideell base å gå og stå på.

Det du også kan gjøre for å behandle smerten og ubehaget er å trene og styrke føttene på en måte som reduserer risikoen for problemer og lindrer smerten.  

169 produkter

169 produkter

Du har sett 36 av 169 produkter