Produkter for Severs skada hos Myfeet.no

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
VISER 1-4 (5)1 2 Siste 100 per side

Severs skada

Her finner du produkter for Severs skade, hælsmerte hos barn

Severs Skade er en tilstand som hovedsakelig rammer barn i alderen 9-15 år. Severs skade innebærer en overbelastningsskade i vekstsonen i hælbenet. Barn som er berørt er vanligvis fysisk aktive, og begge hælene kan påvirkes samtidig. Alvorlig skade, også kjent som kalkaneal apofysitt, er en smertefull beinsykdom forårsaket av betennelse i vekstplaten i hælen.

Smertene fra Severs skade er preget av smerter i hælbenet under eller etter fysisk aktivitet. Smertene kan også spre seg til sidene av hælen og selve bunnen, ned mot fotbuen.

Mange barn som har Severs skade, opplever også hevelse og rødhet i hælen, vanskeligheter med å gå, ubehag og stivhet. Som kan forhindre personen som lider av vanskeligheter med å utføre sin sport eller annen fysisk aktivitet. Severs skade oppstår vanligvis på grunn av at hælbenet vokser raskere enn benmuskulaturen og senene gjør. Noe som fører til at muskler og sener blir stramme og overbelastede. Det bidrar også til at hælen blir mindre fleksibel og øker belastningen på hælens vekstplate.

De fleste barn som er rammet av skaden, driver hovedsakelig med fysiske aktiviteter eller idretter som involverer hardere støtdemping og eksplosivitet. Skaden har imidlertid også rammet stillesittende mennesker. Severs skade leges av seg selv, men smertene kan være både ubehagelige og uutholdelige. Hvor raskt skaden helbreder er forskjellig fra person til person, noen blir kvitt problemene etter noen uker, andre noen få måneder mens noen opplever problemer i flere år. Til tross for skaden er det viktig å gjøre fot- og benøvelser. Hvor øvelsene skal innebære å strekke og styrke benmuskulaturen og senene.

For å redusere den ubehagelige hevelsen, kan du bruke en ispose mot det hovne området. Husk imidlertid å ikke plassere ispakken direkte mot huden. For å bli kald mot det berørte området, kan du også bruke kjølefôr, noe som gir en rask og avkjølende effekt på huden. Du kan også pakke hælen eller bruke en kompresjonsstrømpe som er designet for å redusere smerte og hevelse i hælen. For å lindre smertene kan du også bruke en hælkopp eller hælinnsats som har en støtdempende effekt. Noe som betyr at den gir støtte og samtidig avlaster den skadede hælen.

-->