• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hvorfor brenner tærne mine?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hvorfor brenner tærne mine?

Hvis du føler at du har en brennende følelse i tærne, eller at du har smerter i forfoten, kan du ha Mortons syndrom, eller Mortons sykdom som det også kalles.

Hva er Mortons syndrom / Mortons sykdom?
Mortons syndrom betyr at en nerve i forfoten har vært i klem i lang tid. Noe som kan skje hvis du bruker dårligsittende sko, hvis du bruker sko som er for trange eller hvis du har en nedsenket bue foran.
Når nerven er i klem i lang tid, dannes det en nerveknute, som igjen skaper smerte, nummenhet og en brennende følelse.
Alle kan lide av Mortons syndrom, men det er vanlig blant de som løper og jogger mye. Det er også vanlig at kvinner som bruker veldig høyhælte sko har problemer med Mortons syndrom.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/Varförbrännerdetitårna/mortons-syndrom.jpg
Hvordan blir jeg kvitt den brennende følelsen?
Har du mortons er det viktig at du avlaster den fremre fotbuen. Ved å løfte eller avlaste den fremre buen, vil ikke nervene komme i klem – og det er flere forskjellige ting du kan gjøre:

- Tren føttene for å styrke musklene i foten og motvirke nedsunkede buer.
- Bruk romslige sko, eller sko med romslig tåboks som ikke klemmer eller trykker foran på foten.
- Bruk pelott. Pelotter er det vanligste å bruke for å bli kvitt smerten og den brennende følelsen. Pelott sørger for at bueformen på føttene på metatarsalbenet opprettholdes. Noe som gjør at avstanden mellom beina i føttene øker og at trykket på nerven reduseres.

Nedenfor kan du se våre bestselgende produkter for å lindre den brennende følelsen i tærne og smerten. Alle våre produkter for mortons er nøye utvalgt av vår fysioterapeut.

You will also like this