• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hva er forskjellen mellom forstuing og forstrekning?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hva er forskjellen mellom forstuing og forstrekning?

Både forstuing og forvridning er skader på leddene, men de skiller seg fra hverandre i hvilken type skade som skjer på leddet.

En forvridning er når et ledd vris utover sitt normale bevegelsesområde, noe som kan forårsake strekk eller rift i leddbånd og andre myke vev som omgir leddet. Symptomer på en forvridning inkluderer vanligvis smerte, hevelse og blåmerker rundt det skadede leddet, samt redusert bevegelighet i leddet. En forvridning kan ta noen dager til flere uker å leges avhengig av alvorlighetsgraden av skaden.

En forstuing på den annen side, er når et ledd dras ut av sin normale posisjon uten at leddbåndene eller myke vev rundt leddet strekkes eller rives. En forstuing kan forårsake smerte og ubehag, men symptomene er vanligvis mildere enn ved en forvridning. En forstuing kan leges innen noen få dager med riktig behandling.

I begge tilfeller er det viktig å beskytte det skadede leddet, redusere betennelse og smerte, og gi leddet tilstrekkelig tid til å leges. Hvis du er usikker på hvilken type skade du har eller om du har alvorlige symptomer, bør du søke råd fra en lege.

You will also like this