Hvordan får du benhinnebetennelse?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hvordan får du benhinnebetennelse?

Benhinnebetennelse er en type skade som kan være forårsaket av overanstrengelse eller gjentatte bevegelser som belaster benhinne.

Det er flere ulike årsaker til at man får benhinnebetennelse og nedenfor kan du lese noen av de vanligste årsakene til betennelsen er:

Overanstrengelse: Overdreven trening eller sport kan øke risikoen for benhinnebetennelse.
Repetisjon av bevegelser: Noen idretter, som løping eller sykling, involverer repetisjon av visse bevegelser, noe som kan forårsake overbelastning og skade på beinhinnen.
Feil teknikk: Å utføre en bevegelse feil, for eksempel hvis du ikke har riktig teknikk når du løper eller sykler, kan forårsake overbelastning og skade på beinhinnen.
Dårlige sko: Dårlige sko kan forårsake overbelastning, feilbelastninger og skade på beinhinnen. Det er for eksempel vanlig å få benhinnebetennelse hvis du pronerer (anstrenger fotens innside eller har en vridning innover på foten) eller har problemer med supinasjon (spenner utsiden av foten eller snur foten utover. Så mange mennesker kan kvitte seg med skinnebenet hvis de skifter sko) eller supplerer med en stolpe som motvirker feilbelastningen.
Overvekt: Overvekt kan øke belastningen på beinhinnen og øke risikoen for skade.

Har du benhinnebetennelse kan du selv lindre plagene ved å bruke kompresjonsstrømper og bruke leggvarmere eller andre produkter som holder beinhinnen varm. Dersom plagene dine ikke forsvinner, anbefaler vi at du kontakter helsevesenet for videre utredning og behandling.

You will also like this