• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hva vil det si å være plattfot?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hva vil det si å være plattfot?

Hva vil det si å være plattfot?

Å ha plattfot, eller være plattfot, betyr at du har en fot med minimal eller ingen buing. Hvis du er plattfot og skulle ta et inntrykk av føttene dine, ville du sett hele sålen din.

Symptomer på plattfot
Den arvelige plattfot gir vanligvis ingen problemer. Men det er vanlig å ha problemer med fotsmerter og en sliten, sår følelse i føttene. Andre symptomer på plattfot er:
- Smerter på innsiden av foten og i fotbuen
- Hevelse rundt senen bak den indre tuberkelen
- Fotbuen er senket
- Problemer med balanse og gåing
- Smerter i knær, hofter og rygg

Limpe symptomer på plattfot
Dessverre er det ingen måte å "bli kvitt" med plattfot. Men det er andre ting du kan gjøre for å lindre ubehaget forbundet med plattfot:
- Anatomiske såler og innlegg | Såler for plattfot er anatomisk utformet for å gi støtte og avlastning. Sålene har støtte for fotbuen, som løfter opp fotbuen og avlaster hele foten. Ved å støtte føttene i buen motvirker det feil belastning og lindrer smertene.
- Avlastningssko | Det finnes også sko, tøfler og sandaler som er anatomisk tilpasset for deg som har plattfot. Stabile sko bidrar for eksempel til å gi mer støtte til føttene.
- Fottrening | Du kan også trene føttene med en fysioterapeut – som gir deg et treningsprogram som styrker musklene i føttene.

You will also like this