• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hvordan bli kvitt Hallux Valgus?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hvordan bli kvitt Hallux Valgus?

Dessverre er det ingen enkel løsning for å bli kvitt Hallux Valgus. Men hvis du har Hallux Valgus (skjev stortå), er det ting du kan gjøre for å lindre ubehaget.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/HurblirmanavmedHalluxValgus/hallux-valgus.jpg
Hjelpemidler og egenomsorg
Det finnes flere produkter for å lindre ubehag forbundet med Hallux Valgus, for eksempel:

Innersåler og innlegg: Disse innleggssålene er anatomisk utformet og er produsert på en måte som hjelper til med å korrigere fotens posisjon og forbedrer hvordan foten belastes. Sålene bidrar også til å avlaste stortåleddet og har en del foran på foten som begrenser smertefulle bevegelsesmønstre. Dette reduserer belastningen på stortåleddet og lindrer dermed smerte

Ortoser og støtter: Det finnes ortoser og ulike støtter som er tilpasset for å lindre ubehag forbundet med Hallux Valgus. Ortosene hjelper til med å korrigere feil plassering av stortåen og strekker forkortede kapsel- og myke deler. Som minimerer stress på stortåleddet og lindrer smertene.

Sokker: Hallux Valgus-sokker har forskjellige teknologier som lindrer stortåleddet og lindrer smerte. Det finnes sokker med lett kompresjon som øker blodsirkulasjonen, noe som minimerer hevelser og lindrer smerte. Sokkene har også tær (tåsokker) som hjelper til med å skille stortåen fra de andre tærne, og bidrar til å lindre smerte og trykk.

Tådelere og tåbeskyttere: Når du har Hallux Valgus, er det vanlig å ha smerter mellom tærne, gnagsår eller blemmer. Grunnen til det er at stortåa er vinklet innover og presser mot de andre tærne. Tåskillere, tåbeskyttere og tåskillere, som de også kalles, reduserer friksjonen mellom tærne og lindrer gnagsår.

Sko og sandaler: Når du har Hallux Valgus kan det være vanskelig å finne sko og sandaler som passer. Det er også vanlig å oppleve at «vanlige sko» trykker på fotballen, som svulmer og skaper både smerte og ubehag.
Sko og sandaler tilpasset Hallux Valgus har enten en fleksibel tåboks som følger føttenes form eller en fleksibel del på siden. Den fleksible delen er plassert ved stortåen, noe som gir rom for skråstillingen uten å skape trykk, ubehag eller smerter mot tuberkelen.

You will also like this