• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hvordan måle benlengdeforskjell?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hvordan måle benlengdeforskjell?

Benlengdeforskjell kan måles på forskjellige måter, avhengig av hva som er hovedårsaken til avviket. Her er noen metoder som kan brukes til å måle benlengdeforskjell:

-Klinisk vurdering: En erfaren fysioterapeut eller lege kan måle benlengde ved å observere og føle forskjellen i lengde mellom hoftebein, knær og føtter. Dette kan gi et grovt estimat av forskjellen.
Røntgen: Røntgenbilder av bena kan gi en mer nøyaktig måling av benlengdeforskjellen. Røntgenbilder av bena tas i stående stilling og deretter måles for å bestemme lengdeforskjellen mellom bena.
CT- eller MR-skanning: Disse typene skanninger kan brukes til å måle benlengdeavvik med høy presisjon. Ved å ta bilder av bena i stående stilling kan lengdeforskjellen måles mer nøyaktig enn med røntgen.
-Elektroniske benlengdemålere: Det finnes også elektroniske enheter som kan måle benlengdeforskjeller. Disse enhetene består av to plater som er plassert under hver fot og kan måle høydeforskjellen mellom de to platene.

Uansett hvilken metode som brukes, er det viktig at målingene utføres av kvalifisert helsepersonell for å få en korrekt vurdering av benlengdeforskjellen.

You will also like this