• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager
Hvordan bli kvitt akillessenebetennelse?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hvordan bli kvitt akillessenebetennelse?

Det er flere ting du kan gjøre for å lindre smertene og bli kvitt betennelsen raskere.

En hælsesenebetennelse, eller også kalt Achilles tendinopati, er en overbelastningsskade som påvirker senen som fester hælsenen i hælen. Det er vanligvis en smertefull tilstand som kan gjøre det vanskelig å utføre daglige aktiviteter og trening.

Behandlingen av hælsesenebetennelse inkluderer vanligvis en kombinasjon av hvile, smertelindring, tøyning- og styrketrening, og noen ganger fysioterapi eller andre medisinske behandlinger. Her er noen steg du kan ta for å lindre smerte og fremskynde heling:

- Hvile og unngå overbelastning: Reduser belastningen på hælsenen din ved å unngå aktiviteter som forårsaker smerte, spesielt løping eller hopp. Ta også regelmessige pauser for å unngå å overbelaste senen.
- Påføre is eller varme: Påfør is på det berørte området for å redusere smerte og hevelse. Du kan også bruke varmebehandling, for eksempel liniment, for å øke blodstrømmen til området og fremskynde helingen.
- Tøyning og styrketrening: Tøyning og styrketrening av musklene rundt hælsenen kan bidra til å lindre smerte og forbedre bevegeligheten. Rådfør deg med en fysioterapeut eller trener for å få de riktige øvelsene.
- Bruke støtte og ortopediske hjelpemidler: Bruk av skoinnlegg eller hælputer som hjelper med å avlaste hælsenen, som lindrer smerten og gir støtte under helingsperioden.

You will also like this