• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager
Hva betyr supinasjon?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hva betyr supinasjon?

Supinasjon er et begrep som beskriver bevegelsen til et ledd eller en del av kroppen når det beveger seg utover. I medisinsk sammenheng er det vanligvis en bevegelse som beskriver rotasjonen av foten eller underarmen når den dreies utover. Supinasjon er det motsatte av pronasjon, som er en bevegelse der leddet eller kroppsdelen beveger seg innover. Ryggliggende er et verb som beskriver handlingen med å gjøre en supinasjonsbevegelse.

Supinasjon kan forårsake noe ubehag i kroppen hvis det oppstår i en overdreven bevegelse. Dette kan igjen føre til skader eller smerter i føtter, ben, ankler, knær og rygg. Noen av de vanligste problemene som kan oppstå på grunn av overdreven supinasjon er:

- Ankelinstabilitet:: Overdreven supinasjon kan føre til at ankelen blir ustabil, noe som kan føre til økt risiko for forstuinger eller leddskader.
- Overpronasjon: Overpronasjon kan føre til overpronasjon av foten, som gjør at foten vinkler innover i forhold til underbenet. Dette kan forårsake smerte og belastning på foten og benet.
-Plantar fasciitt og hælsmerter Overdreven supinasjon kan også føre til plantar fasciitt (hælspore)
-Stressbrudd i beinene: Overdreven supinasjon kan forårsake ekstra stress på beinene, noe som kan føre til stressbrudd i beinene.
-Ryggsmerter: Overdreven supinasjon kan også forårsake ryggsmerter, da det kan påvirke ryggradens justering og føre til spenninger i ryggmuskulaturen.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/overdriven-supination.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/supination.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/neutral.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/pronation.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/overpronation.jpg
Bli kvitt ubehag forbundet med supinasjon
Det finnes sko, såler og innlegg som er spesielt laget for å motvirke feiljustering av supinasjon. Noe som gjør at føttene får en nøytral base å gå og stå på, som igjen lider av både smerter og ubehag. Det finnes flere forskjellige produkter for supinasjon.

PRODUKTER FOR SUPINASJON
- Innleggssåler og såler: Innersåler som er spesialdesignet for å gi støtte og korrigere fotens posisjon. De kan bidra til å redusere overdreven supinasjon og kan derfor lindre smerte og minimere risikoen for skade.
- Stabile sko med god støtdemping: Sko med god støtdemping og stabilitet kan bidra til å absorbere støt og redusere belastningen på foten. Det er viktig å velge sko med bred og stabil hælkappe for å gi ekstra støtte til foten.
- Sandaler med avlastningsstøtte: Sandaler med støtdempende funksjon og med anatomisk fotseng som gir føttene den støtten de trenger. Som motvirker feilstilling og minimerer belastningen på føttene.

You will also like this