Har du vondt rundt hælen?
Tips og råd for dine fotproblemer

Har du vondt rundt hælen?

Hvis du har vondt rundt hælen, kan det skyldes flere forskjellige ting

Det er vanlig å ha vondt i hælen, både rundt hælen, bak hælen og foran hælen. Hælsmerter er noe som kan ramme hvem som helst og noen ganger kan man ha smerter i hælen uten at det er en skade eller betennelse. Noen vanlige årsaker til hælsmerter er:

- Belastet hælen for mye eller for tungt i lang tid.
- Gå og stå i dårlige sko som skaper feilbelastning og for mye press på hælen
- Hvis du har skadet hælen ved for eksempel å falle, tråkke sidelengs eller fått et slag i hælen.


Siden hælsmerter kan skyldes flere forskjellige ting, kan det være vanskelig å vite nøyaktig hva hælsmertene skyldes. Litt lenger ned på denne siden kan du lese om ulike hælproblemer og hælsmerter, som hælsporer, Haglunds hæl, senebetennelse og Severs skade

Hvorfor har jeg smerter rundt hælen?
Hvis du har smerter rundt hælen og under hælen, kan du ha hælputesyndrom, eller uttråkket hælpute. En uttråkket hælpute betyr at det har vært en overbelastning i hælputen. Hælputen består av fett og bindevev og fungerer som kroppens «støtdemper». Når du har tråkket på hælputen kan hælens fett og bindevev «trampes ut» og havne på sidene av hælbeinet.

Dette ses som små, lette støt eller hvite prikker under hælen når hælen belastes. Andre vanlige symptomer på uttråkket hælpute / hælputesyndrom er:
- Smerter under og rundt hælen
- Følelse av tretthet i hælen
- Smertene øker med belastningen
– Det gjør vondt, eller er ubehagelig å være barbeint

Bli kvitt smertene rundt hælen
For å bli kvitt smertene trenger hælen både støtte og lindring. Fordi hælens naturlige støtdemper er uttråkket, anbefales produkter som er støtdempende og som "samler opp" hælens vev og fettpute, noe som avlaster hælen.

Nedenfor kan du se produkter som er utviklet for å lindre smerter rundt hælen. Alle produktene er testet og prøvd av vår fysioterapeut og trenger du hjelp til hvilket produkt som passer deg er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice
Andre vanlige hælproblemer som kan skape smerter rundt hælen

You will also like this