Hvordan vet jeg at jeg har flate føtter?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hvordan vet jeg at jeg har flate føtter?

Hvordan vet jeg at jeg har flate føtter?


Slik vet du om er plattfot.
HVA ER PLATTFOT?

Å være plattfot betyr at fotens langsgående bue (hulfot) er nedsenket. Hvis du skulle ta et avtrykk av føttene dine og du stort sett kan se hele fotsålen i avtrykket, vet du at du har flate føtter. .

Plattfot arvelig og den lave posisjonen av buen kan også føre til overdreven pronasjon – å gå på innsiden av foten og dermed skape feil posisjon av foten. Flatføtter gir ikke alltid problemer, men kan i noen tilfeller gi smerter i bein, knær og rygg. Ved overbelastning kan det også oppstå smerter under foten, hovedsakelig hælen.

Ved flate føtter er det viktig å sørge for at foten har god støtte når man bruker sko. Bruker du sko som har flat innleggssåle – bruk en hul innleggssåle som gir deg bedre struktur og støtte. Velg en halv eller hel såle for ekstra støtte og stabilitet for hele foten.

På bilden nedan så kan du se hur foten ser ut, men också ditt fotavtryck beroende på om du är plattfot eller har ett högre - eller nornalt fotvalv.

HVORDAN BLIR JEG KVITT PLATTFOT?
PlattfoT gir ikke alltid problemer, men kan i noen tilfeller gi smerter i bein, knær og rygg. Flate føtter kan også gi smerter under foten og i hælen. Så hvis du har problemer, er det viktig at du behandler dem. .

BEHANDLE PLATTFOT

For å motvirke feilstillingen som oppstår når du er flatfot, kan du bruke innleggssåler. For å lindre smertene som har oppstått i forbindelse med flate føtter bør du bruke stabile fotriktige sko. Som fordi du føttene for støtte mens du avlaster fotbuen. Du kan også bruke såler og innlegg som du legger i skoene.

Under ser du våre bestselgende produkter som er tilpasset deg som har flate føtter/ er plattfot.

You will also like this