• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hvilke sko er best for supinasjon?
Tips og råd for dine fotproblemer

Hvilke sko er best for supinasjon?

De beste skoene for supinasjon er sko som motvirker den overdrevne supinasjonsbevegelsen og gir en mer nøytral stilling for føttene. Hvis du har problemer med supinasjon, er det viktig at du bruker sko som gir støtte for supinasjon, men det er også noen andre ting du bør tenke på:

-Demping: Sko med god demping kan bidra til å absorbere støt og redusere belastningen på foten under gange eller løping. Så se etter sko som har god støtdemping i hælen og forfoten.
-Stabilitet: Stabilitet er viktig for å forhindre overdreven utadrotasjon av foten. Sko med en stabil og fast mellomsåle kan bidra til å kontrollere supinasjon og gi ekstra støtte til fotbuen. Sko med en noe buet såle kan også bidra til å lette en mer naturlig bevegelse.
-Anatomisk fotbue: Når man har problemer med supinasjon, er det vanlig å ha behov for mer støtte til føttene. Støtten gir både komfort og avlastning til føttene, noe som reduserer feilbelastningen og gir en nøytral base for føttene.
-God passform: Det er viktig at alle sko man bruker sitter godt. Hvis skoene sitter riktig på føttene, forhindrer de at skoene glir og gir samtidig stabilitet.

Hvis du er usikker på om du har supinasjon, kan du bla lenger ned på denne siden. Der vil du se illustrasjoner av hvordan en fot ser ut under belastning ved supinasjon.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/neutral.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/supination.jpg
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/VadbetyderSupination/overdriven-supination.jpg

You will also like this