Fotsopp? Her er behandlingene som er best i tester
Tips og råd for dine fotproblemer

Fotsopp? Her er behandlingene som er best i tester

Fotsopp er en av de vanligste fotinfeksjonene. Fotsopp angriper vanligvis huden mellom tærne, og er preget av kløe som senere fører til at huden blir fuktig, hvit, flassende og sprukket. Du kan også få sprekker i huden, mellom lilletåa og neste tå. Her finner du ulike behandlinger mot fotsopp.

Heldigvis kan du behandle fotsopp med fotsoppbehandling som effektivt dreper fotsopp.

Hva er fotsopp?
Fotsopp er svært smittsomt og derfor er det også vanlig å bli rammet av det. Fotsopp kan spre seg gjennom våte gulv, håndklær, sko og sokker. For å unngå fotsopp bør du vaske og tørke føttene skikkelig, spesielt forsiktig mellom tærne. Det er også greit å unngå å gå barbeint på våte gulv i for eksempel svømmebasseng, garderober og lignende. Ved å bruke badesko unngår du å gå barbeint. Badeskoene hjelper deg også med å minimere risikoen for å skli på den glatte og våte overflaten.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/FotsvampHärärbehandlingarnasomärbästitest/fotsvamp-behandling-bast-i-test.jpg
Trener du mye har du også større risiko for å lide av fotsopp, fordi soppen trives best i varme og fuktige omgivelser.

Det finnes to forskjellige typer fotsopp, den vanligste fotsoppen kalles tinea pedis og er i dag en av de vanligste fotsoppene. Denne typen fotsopp påvirker omtrent 15 % av verdens befolkning. Menn er generelt mer utsatt for å få fotsopp, og sjansene for å få fotsopp øker også med alderen.

En svensk studie fra 2004 viste allerede at 580 000 av Sveriges befolkning hadde problemer med fotsopp og uten behandling kan både neglesopp og fotsopp forårsake store problemer og påvirke helsen.

You will also like this