• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna
Hælspore? Her er hælsporstrømper som er best i test
Tips og råd for dine fotproblemer

Hælspore? Her er hælsporstrømper som er best i test

Har du hatt problemer med hælsporer? Her er hælsporsokkene som er best i test.


Hva er hælspore
Hælspore (Plantar fasciitis) kan forårsake sterke smerter under hælen og skyldes overbelastning av plantar fasciasenen. Hælsporer gir vanligvis smerter under fotbuen, på innsiden av foten og like foran hælbenet. Ved overbelastning kan det oppstå smerter og betennelser i feste av senen under hælen. Som en reaksjon på dette prøver kroppen etter hvert å skape beskyttelse og lindring for det såre området, og går det så langt kan det dannes en liten kalkvekst under hælen. Veksten ser ut som en spore, derav navnet - hælspore. Å lide av hælsporer kan være både smertefullt og langvarig. Selv om hælsporer er et fotproblem som vanligvis gror av seg selv, kan det ta lang tid, noen ganger opptil halvannet år.

Når du har slitt med hælsporer er det viktig at du prøver å behandle problemet, da det både kan fremskynde tilhelingen og også redusere problemer, smerter og annet ubehag.

Derfor er det viktig å prøve å unngå eller redusere belastningen som bidrar til smerten eller ubehaget. Alt for eksempel utsetter hælen for store påkjenninger, for eksempel gjennom feil sko som ikke gir støtdemping eller ved å utføre fysiske aktiviteter som løping eller hopping. Det er også viktig at du unngår belastninger som gjør vondt eller skaper noen form for smerte, da dette kan gjøre at helsporen blir lengre og symptomene også kan forverres.
https://www.myfeet.no/pub_docs/files/HälsporreHärärhälsporrestrumpornasomärbästitest/halsporrestrumpor-bast-i-test.jpg
BEHANDLE HÆLSPORE - BEST I TEST
FS6 er hælsporstrømper med en unik kompresjonsteknologi spesielt utviklet for å lindre smerten forbundet med hælsporen mens den behandles.

Hælsporsokker har seks forskjellige kompresjonssoner som støtter strukturen i foten og øker blodstrømmen ved å komprimere venene i foten, noe som gir forbedret sirkulasjon og dermed raskere tilheling og restitusjon.

- Løfter og strekker forsiktig plantar fascia
- Gir økt blodstrøm til skadet vev
- Undertrykker betennelse
- Letter smerte i hæl og fot
- Øker blodsirkulasjonen
- Transporterer væske og blod ut av foten for å redusere hevelse.
REVMATIKERFORBUNDETS ANMELDELSE
Under fysioterapien fikk Revmatikerforbundets treningsblogg prøve FS6 og dette er hva de sa om suksesssokken: :

”"Så hva er utfallet etter å ha testet sokken både for smerter i hamstringen og i ankelen, i mitt tilfelle på grunn av slitasjegikt og revmatoid artritt (RA)? Spontant overrasket! Klokka den første testen da sokken ble prøvd for smerter i hælsenen og fant ut at smertene hadde avtatt etter ca 10 min med bruk av FS6. Ved ytterligere gjentatte tester av sokken ble den hovedsakelig brukt mot smerter i ankelen og ble deretter brukt mer eller mindre utover dagen. Resultatet av det var følelsen av økt støtte til ankelen med noe smertelindring i selve ankelen. Overraskende nok veldig liten følelse av "stase" rundt forfoten og tærne. Hovedsakelig følte jeg at sokken hadde effekt for smerter i muskulatur eller sene, ikke like stor effekt ved rene leddsmerter, men likevel verdt å bruke da den ga behagelig støtte for ankelen med redusert hevelse som resultat. "

Anmeldelse: Fra 0 til 5 (hvor 5 er beste karakter) får FS6 følgende karakter fra Revmatikerforbundets treningsblogg: 4+

You will also like this