• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Støttestrømper

Støttestrømper er sokker som motvirker hevelse i beina, skaper bedre velvære og samtidig gir beina mer energi. Støttestrømper er perfekte for deg som har en jobb der du står og går mye. Noe som betyr at du har mye belastning på beina og får slitne føtter.

ULIKE KLASSER AV STØTTESTRØMPER KOMPRESSJONSKLASSE

KOMPRESSJONSKLASSE 1 - 15-21 mmHg
KOMPRESSJONSKLASSE 2 - 23-32 mmHg
KOMPRESSJONSKLASSE 3 - 34-46 mmHg
KOMPRESSJONSKLASSE 4 - 49 - og høyere mmHg

FORDELER MED Å BRUKE STØTTESTRØMPER 

Du kan bruke støttestrømper av flere forskjellige grunner, støttestrømper har blitt kjent for eksempel som "flight socks" eller "travel socks". Årsaken er at de kalles fordi de er perfekte for lange turer hvor du setter deg mye ned. risikoen for å lide av blodpropp, ettersom støttestrømpene øker blodsirkulasjonen og samtidig motvirker slitne, hovne og tunge ben - som lett oppstår under lange reiser.

Støttestrømper har også blitt et populært plagg å bruke hvis du har problemer med åreknuter, ettersom sokkene hjelper til med å lindre og behandle problemer som oppstår i forbindelse med åreknuter. Støttesokkene gir et jevnt og behagelig trykk som motvirker hevelse i bein og gir støtte slik at åreknuter kan komprimeres.

I vårt sortiment finner du også støttestrømper for gravide. Støttestrømper for gravide er spesielt laget for å forbedre kroppens evne til å koagulere blod under graviditet. Når du er gravid kan bena hovne opp, bli lettere sliten, og du kan også få problemer med åreknuter. Hvis du er gravid og bruker støttestrømper, kan du forhindre slitne og hovne ben og føtter. Samtidig reduserer du risikoen for å lide av åreknuter.

Men støttestrømper brukes også av de som liker den behagelige og lette massasjefølelsen som strømpere gir og vil forhindre problemer med både åreknuter og blodsirkulasjon.

Det er også vanlig å finne det problematisk å ta på støttestrømper. I vårt sortiment finner du også hentehjelp. Strammehjelp er perfekt for deg som har problemer med å nå helt ned til gulvet, er stiv eller har problemer med smerte. Å sette på hjelpemiddel gjør det lettere når du må ta på deg strømpere, slik at du blir lettere i hverdagen og lettere kan bruke støttestrømpere.

Velg riktig størrelse på støttestrømper 

Alle støttesokker har forskjellige størrelsesindikasjoner og størrelsesguider. Men generelt er det tre målinger du trenger for å få riktige målinger på støttesokkene. Når du velger størrelsen på støttestrømper , i tillegg til din skostørrelse, må du også vite hvilke ankel- og leggemålinger du har. Bruk målebånd for å måle omkretsen, og ta målingene umiddelbart når du våkner om morgenen, før beina har rukket å svulme. Mål rundt ankelen der den er smalest og kalven der den er bredest. Hvis du skal kjøpe støttetights eller stay-ups, må du også måle låret der det er bredest.

SE VÅR STØRRELSESGUIDE HER

10 produkter

10 produkter

Du har sett 10 av 10 produkter

Vanlige spørsmål

Støttestrømper har flere helsefordeler som har gjort dem populære å bruke. Støttestrømper har en kompresjonsteknologi som øker blodsirkulasjonen i bena og føttene, noe som motvirker følelsen av tretthet og hevelse i bena og føttene. Støttestrømper brukes ofte av de som går og står mye på jobben, eller har en stillesittende jobb der bena ikke aktiveres på samme måte. Støttestrømper brukes også i dag som hverdagsplagg for komfort. Mange liker den behagelige og lette massasjefølelsen som støttestrømpene gir.


Fordelene med støttestrømper:

  • Øker blodsirkulasjonen
  • Motvirker hovne ben og føtter
  • Motvirker trette ben og føtter
  • Minimerer risikoen for åreknuter
  • Gir en mer opplagt følelse i bena og føttene

Støttestrømper finnes i ulike modeller - både som ankelsokker, som klassiske støttestrømper som stopper rett under kneet, og lårhøye støttestrømper som stay-ups og støttestrømpebukser. Avhengig av hvilken type støttestrømpe du har, bør de sitte forskjellig. Men det viktigste er at hælen på støttestrømpene er riktig plassert på hælen. Det er vanlig å "dra opp" støttestrømpene for høyt, slik at hælen på støttestrømpene havner for langt opp. Den vanligste lengden på støttestrømper skal slutte rett før knehasen, og hvis du vil se en video om hvordan du tar på deg støttestrømper på riktig måte, kan du klikke her.

Nei, støttestrømper bør kun brukes når du er våken. For å oppnå best mulig effekt, anbefaler vi at du tar på deg støttestrømpene rett om morgenen når du våkner, og tar dem av når du legger deg.

Populære filtre