• Tollfri levering - 3-5 dager
  • Fri frakt fra 599kr
  • Sikker betaling via Klarna
  • Åpent kjøp i 14 dager

Støtte & beskyttelse

Ortoser er stabiliserte, avlastende støtteledd og beskyttelse som passer for deg som har problemer med for eksempel ustabilitet, leddbåndsskader, forstuinger eller trenger å stabilisere ankelen.

Den klassiske definisjonen av ortoser er at de beskytter og støtter motorsystemet. En ortose er et kroppsbåret hjelpemiddel som brukes med det formål å lindre smerte og lette bevegelser med den skadde kroppsdelen. Ortos kommer fra gresk og betyr «rett ut» og er en eldgammel måte å avstive ledd som trenger ekstra støtte. Med ortoser kan du støtte og avlaste en skadet kroppsdel, noe som letter rehabilitering og tilbake til aktivitet. Ved å bruke ortose stabiliseres eller motvirkes feilinnstillinger i ledd samtidig som du forbedrer din bevegelighet og koordinasjon. Ortoser kan også gi deg en følelse av trygghet ved å forebygge og lindre smerte. Selv om du skader deg, er det viktig å bevege seg. Fysisk aktivitet har vist seg å være vår billigste medisin. Å holde seg frisk og holde seg fysisk aktiv gjør en stor forskjell for helsen din, og ortoser har vist seg å være effektive å bruke for å komme tilbake til et aktivt liv etter en skade.

En ortose kan hjelpe deg å støtte og lindre både akutte og kroniske skader. Mange bruker ortoser for å fortsette sin fysiske aktivitet eller forbedre treningsresultatene. Avhengig av hvilken type skade du har, kan det hende du må bruke ortosen i en bestemt periode. Noen ortoser må brukes over en kortere periode, men noen skader kan kreve bruk av ortosen over lengre tid.

Hallux valgus oppstår på grunn av en feilstilling av stortåen når den presser mot de andre tærne. Stortåen kan også gå over eller under de nærmeste tærne. Vippingen av stortåen fører til at stortåen skyves utover, og det dannes en beinklump i forbindelse med dette på innsiden av foten. Vårt sortiment tilbyr tåspredere og tåsplittere beskytter mot gnagsår mellom tærne og egner seg for for eksempel hallux valgus og hammertå.

Det finnes flere alternativer for å behandle, lindre og rette ut hammertåen. Å bruke en hammertåpute eller en tåreretter betyr at det påføres en løkke på den berørte tåen som både retter opp den klolignende deformasjonen og gir beskyttelse og avlastning under takket være en myk pute. Du kan også prøve å bruke spesielle innleggssåler og sko som ikke klemmer. Da er det viktig å bruke sko som er brede foran og gir god plass til tærne. Skoene må imidlertid ikke være for store slik at foten glir inn i skoen når man går

Aktiv ortos og ankelstøtter, knestøtter, ryggbelter og nakkestøtter er ideelle for deg som ønsker å holde deg aktiv og smertefri. Fotstøttene gir forbedret stabilitet i ankelen og gir deg mer sikkerhet og støtte, for eksempel ved svekkede leddbånd.

Når du har hælspore opplever du også ubehagelige smerter når du belaster hælen barbeint og de første skrittene om morgenen og etter hvile gjør som regel mer vondt. Derfor kan det føles bedre å bruke mykere sko. Det finnes gode behandlinger og produkter som kan lindre ubehaget ditt. For eksempel kompresjonssokker som er beregnet på å avlaste hælspore, hælkoppinnleggssåler, skoinnleggssåler og sko som har gelepute under hælen. Hvis du vil vite hvordan et spesifikt produkt kan hjelpe deg med en helsespore, kan du ganske enkelt klikke på hvert produkt. Den inneholder all informasjonen du trenger slik at du enkelt og greit kan behandle hælspore.

69 produkter

69 produkter

elastiskt-fotledsbandage-mediroyal.jpg
Mediroyal

Ankelbandasje Elastisk

kr 409
fotledsskydd-bauerfeind-airloc.jpg
NYHETER
Bauerfeind

Bauerfeind AirLoc Fotledsortos

kr 1 249
protective-ball-pads-skydd-för-sotknöl-berkemann.jpg
Berkemann

Beskyttende Ball Pads

kr 59
Gehwol-tåhätta-gel.jpg
NYHETER
Gehwol

Gehwol Toe Cap Gel

kr 189
band-halux-valgus-mediroyal.jpg
Mediroyal

Hallux Valgus Band

kr 369
Mabs-taspridare-skydd-mellan-tarna.jpg
Mabs

Mabs Tåspreder

kr 59
pedag-tåavlastare.jpg
Pedag

Pedag Tåavlaster

kr 109
tåhätta-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåhette

kr 109
tåring-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåring

kr 109
tådelare-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tåskille

kr 99
pedag-tåspridare.jpg
Pedag

Pedag Tåskiller

kr 109
berkemann.toe-cap-tåhätta.jpg
Berkemann

Toe Cap Tåhette

kr 119
toe-comb-tåspridarkam-berkemann.jpg
Berkemann

Toe Comb Tådelerkam

kr 39

Du har sett 69 av 69 produkter