Støtte & beskyttelse for hammertå hos Myfeet.no

WALK WITH US

  • Fri frakt over Nkr 500
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Åpent kjøp i 14 dager
Priser inkl. mva
VISER 1-4 (5)1 2 Siste 100 per side

Hammertå

Hammertå oppstår når partiet i midten på tåen høyes opp og tåens fremre del bøyes ned. Det kan lignes ved en klotlignende deformasjon av tåen. Hammertå kan oppstå på grunn av at tåen tvinges i en unaturlig posisjon eksempel ved bruk av for trange sko. Balanseproblem og smerte kan også oppstå ved hammertå ettersom tåen ikke er korrekt posisjonert.

Med andre ord, hvis du har en hamretå, har du en eller flere tær ved siden av stortåen som er buet. Hammer tå kan oppstå hvis du har hatt for stramme sko. Det er også vanlig å få en hammertå fordi den ene tåen er mye lenger enn de andre og derfor lett blir klemt i skoen og dermed blir buet. Hammer tå gjør vanligvis vondt, og det kan også være herding som gjør vondt. Det er vanlig at en hamretå oppstår fordi den ene tåen er mye lenger enn de andre og derfor lett blir klemt i skoen og blir buet. Hammer toe kan også oppstå på grunn av hallux valgus, da stortåen presser hardt mot den andre tåen på foten. En annen årsak kan være at fotbuen er lengre enn den burde være, da er det også lett å få en hamretå.

Det er flere alternativer for å behandle, avlaste og rette hammeretåen. Ved hjelp av en hammer tåpute eller en rivejern betyr det at det påføres en løkke på den berørte tåen, som både retter den klo-lignende deformasjonen og også gir beskyttelse og lindring under takket være en myk pute. Du kan også prøve å bruke spesielle innleggssåler og sko som ikke klemmer seg. Da er det viktig å bruke sko som er brede foran og gir god plass til tærne. Skoene må imidlertid ikke være for store slik at foten glir i skoen når du går.

Når du har en hamretå, er det også vanlig å ha problemer med calluses. En callus dannes på grunn av trykk på huden, som igjen forsvarer seg ved å gjøre den hard og tykk for å beskytte mot trykket. Hvis callus fortsetter å bli utsatt for trykk og ytterligere slitasje, kan det oppstå en liktorn - dette betyr at callus har dannet en torn som presses inn i huden. Å gi føttene et mykgjørende fotbad og deretter forsiktig arkivere den harde huden er også et skritt på veien for å bli kvitt korn. Etter at du har lagt føttene dine, kan du også smøre dem med en mykgjørende salve.

-->