• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Brodder

Brodder, pigger og sklisikre såler som gir bedre grep på glatte og isete underlag.

Brodder reduserer risikoen for å falle under de kaldere tidene om vinteren og finnes i flere ulike modeller, avhengig av hva du trenger.

Brodder er små, vanligvis metalliske eller gummiaktige pigger som du plasserer på yttersålen av skoene dine. Dette skaper grep eller friksjon mot bakken og reduserer dermed faren for å skli, falle og slå deg selv,

Hvilke brodder skal jeg velge?
Det finnes flere ulike typer brodder, og det kan derfor være vanskelig å vite hvilke du skal velge. De ulike sklisikre sålene er designet for ulike funksjoner og aktiviteter som turer og løping. Men for at du lettere skal kunne velge riktig brodd som passer for deg, har vi listet opp de ulike broddene her nedenfor.

Brodder med sklisikre gummipigger
Denne typen brodder er en av de vanligste beskyttelsene, og de er laget av gummi med pigger som sitter på den ene siden av gummi. Dette betyr at du skal ta på gummidelen på skoene, og pigene vil rette seg nedover, mot bakken. Årsaken til at akkurat denne typen brodd har blitt så populær, er på grunn av at de er fleksible og passer til ulike typer sko. Samtidig som materialet gjør dem lette og smidige å ta på. En annen grunn til populariteten deres er at de er tilpasset ulike aktiviteter som hundespann, bymiljøer eller utendørstrening.

Piggefri sklisikre såler med keramiske plater
For de som foretrekker brodder uten pigger, finnes det alternativer med keramiske plater. Disse modellene er ekstra populære å bruke i bymiljøer, siden du kan gå inn og ut av butikker uten å ta av deg broddene, noe som er nødvendig med andre typer sklisikre såler.

Heelgrip – brodder plassert på hælen
Disse modellene festes på skoene, vanligvis med borrelås, noe som gjør dem lette og smidige å ta av og på. De passer også til ulike typer sko og er designet for å gi deg et godt og stabilt grep når det er glatt. Man tenker kanskje at grep på hælen ikke er nok, men forskning viser at den vanligste årsaken til glippeulykker er når hælen sklir når du setter ned foten. Derfor er disse typene sklisikre såler plassert på hælen.

Frontgrip – brodder plassert på fremre del av foten
Disse modellene er designet for å passe over skoens fremre del og bidrar til å gi en sikrere fotstilling. Årsaken til at de har blitt populære, er at de gir godt grep og samtidig er små og lette å ha med i vesken eller i jakkelommen.

Broddsko med utfellbare brodder
For de som ikke ønsker å håndtere løse sklisikre såler, er denne typen sko det perfekte alternativet. Skoens yttersåle har ringer eller en lignende løsning som gjør at du kan folde ut og inn broddene. Dette gjør at skoene kan brukes som "vanlige sko", men også som piggesko.

Piggesko med dynamiske pigger
For de som bor et sted med mye snø og is, er piggesko med dynamiske pigger et godt alternativ. Årsaken til det er skoenes gripteknologi der selve yttersålen er laget av en spesiell gummiblanding som bidrar til å gi bedre grep. Skoene har også stålpigger, og alle piggene er dynamiske. Det betyr at piggene "jobber" individuelt og ikke er helt faste. Når du går og står, og kroppsvekten hviler på piggen, presses piggene inn mot sålens overflate. Hvor langt de presses inn avhenger av hvor kraftig foten settes i, og hvilken overflate det er. Dette gjør at piggene tilpasser seg underlaget og gir godt grep, uansett om det er tørr asfalt, vått tre eller is.

Vi håper at vår enkle guide ovenfor hjelper deg med å velge de broddene som passer for deg og dine behov. Hvis du trenger mer hjelp med å velge, kan du kontakte vår kundeservice – vi er tilgjengelige både via telefon og e-post for å guide deg.