• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Fotpleie

Med fotpleieprodukter kan du ta vare på føttene og gi dem litt ekstra sårt tiltrengt kjærlighet. Vårt sortiment tilbyr fotpleieprodukter og neglepleieprodukter fra blant annet Scholl, CCS Foot Care og Niegeloh Solingen. Med de riktige neglepleieproduktene kan du enkelt holde neglene og neglebåndene friske, fine og sterke. Her finner du mykgjørende lotioner og fotkremer for mange ulike behov, fotbad, fotputer og neglepleieprodukter som neglesaks, neglefil og mye mer som hjelper deg å ta vare på føttene. Med disse fotpleieproduktene får du enkelt den fantastiske følelsen av å ha vakre og sunne føtter.

Med fotpleie og gode fotpleieprodukter gir du føttene god hygiene. At føttene har god hygiene er en forutsetning for at du og føttene dine skal ha det bra. Mange fotproblemer kan unngås med fotpleieprodukter, som skrubbekrem, fotfil eller fotbad. Omtrent 6 av 10 voksne oppgir at de har problemer med føttene. Tørre føtter, hard hud, liktorner (hæltær) og hælsprekker er blant de vanligste problemene. Med fotpleieprodukter kan du eliminere problemer og dermed øke ditt velvære og din helse. Nedenfor har vi valgt å liste opp de vanligste problemene og hvilke fotpleieprodukter du bør bruke for å lindre plagene dine.

Har du problemer med hard hud?
Hard hud på føttene oppstår vanligvis på grunn av at foten utsettes for mye press og belastning. Under alvorlig stress danner huden et tykkere lag for å beskytte vevet. Hard hud trenger ikke nødvendigvis å være smertefull, men den kan utvikle seg til ubehagelig og noen ganger stygg hård hud. Huden kan også bli litt misfarget. Hard hud og hard hud kan fjernes med ulike fotpleieprodukter, for eksempel med fotfiler som du gjerne bruker etter et mykgjørende fotbad. Peelingkremer og spesialkremer utviklet for nettopp hard hud er også effektive. For best effekt, kombiner gjerne et fotbad for hard hud med en fotfil og en fotkrem. Start med å bade føttene i 10-15 minutter. Tørk dem grundig og fil deretter delene forsiktig med hard hud. Avslutt med en mykgjørende krem. Hard hud og hard hud kan gi trykkpunkter på huden, som igjen kan gjøre det ubehagelig å gå med sko, da hard hud risikerer å bli utsatt for gnagsår. For å lindre dette finnes det også spesielle beskyttelser i myk og behagelig silikon/gelé som avlaster trykkpunktene.

Har du problemer med tørr hud på føttene?
Tørr hud på føttene er svært vanlig og kan i noen tilfeller utvikle seg til for eksempel hælsprekker. For å motvirke dehydrering av huden, smør føttene med en mykgjørende og fuktighetsgivende fotkrem etter rens for å holde huden hydrert og smidig. Tørr hud kan også fjernes ved hjelp av en eksfolierende krem ​​eller ved å file bort den tørre huden.

Har du problemer med hælsprekker?
Hælsprekker er et vanlig problem som rammer mange. Sprukne hæler er forårsaket av tørr og hard hud som dannes ved hælkanten, som til slutt sprekker. Den tørre huden kan også bli misfarget. Hælsprekker bør behandles for ikke å risikere å føre til mer alvorlige problemer. For å unngå at huden tørker ut og sprekker, kan du ved å smøre føttene med en fuktighetsgivende og mykgjørende krem ​​sørge for at huden holder seg fuktig og smidig. Hvis hælsprekkene allerede har oppstått, finnes det effektive kremer og fotbad som gir raske resultater og som kan lindre ubehag ved hælsprekker og sprukket hud. For best effekt eller ved store problemer med hælsprekk, kombiner gjerne et fotbad med en mykgjørende og beroligende fotkrem utviklet kun for sprukne hæler.

Har du problemer med liktorn?
Liktorn oppstår som følge av en tidligere herding som igjen kan ha oppstått for eksempel ved bruk av for trange sko. En indurasjon dannes på grunn av press på huden, som igjen forsvarer seg ved å gjøre den hard og tykk for å beskytte mot trykket. Hvis callusen fortsetter å bli utsatt for press og ytterligere slitasje, kan det oppstå en korn - dette betyr at callusen har dannet en torn som presses inn i huden. Liktorn sitter vanligvis på tærne, mellom tærne eller på undersiden av foten, og kan være svært smertefulle. Det kan være vanskelig å bli kvitt og ta veldig lang tid i mange tilfeller, men noen grunnleggende tips er å først og fremst slutte å bruke trange sko. For å lindre liktorner finnes det også bølgeputer som festes til det berørte området og som hindrer at ytterligere press oppstår og forverrer herdingen.Å gi føttene et mykgjørende fotbad og deretter file forsiktig ned den harde huden er også et steg på veien å bli kvitt mais. En fotpleierutine med fotbad, filing og fuktighetsgivende bør gjøres en gang i uken, både for å forebygge og lindre ubehag. Bløtlegg føttene i lunkent vann i 15-20 minutter for å myke opp huden, tørk grundig og fil forsiktig på utsatte områder med en skånsom sandpapirfil. Avslutt med å smøre føttene med en fuktighetsgivende og mykgjørende fotkrem.

Uansett hvilke problemer du har eller fotproblemer, synes vi at fotpleie skal handle om å øke egen selvforsyning. Å gi føttene regelmessig pleie med fotpleieprodukter holder dem sunne og friske. Det er mange enkle produkter du kan bruke. Å ta vare på seg selv og føttene trenger ikke å være vanskelig, komplisert eller tidkrevende.