• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Kompresjonsklasse 2

Støttestrømper i klasse 2 er støttestrømper med kompresjonsklasse 2 mellom 23-32 mmHg.

Støttestrømper i denne kompresjonsklassen har høyere og kraftigere kompresjon enn støttestrømper i klasse 1. Derfor bør disse typene strømper kun brukes hvis legen din har ordinert det. Støttestrømper kan anbefales av helsepersonell for å behandle eller forebygge ulike problemer som åreknuter, lymfødem, dårlig blodsirkulasjon, blodpropp eller plagsomt tretthetssyndrom i bena.

Denne typen støttestrømper kan også bli ordinert av helsepersonell etter operasjoner. Hvis du skulle ha behov for strømper i høyere klasse enn 2, bør du henvende deg til helsevesenet. Støttestrømper i høyere klasse enn 2 må alltid spesialbestilles innenfor helsevesenet og bør kun brukes hvis det anbefales av lege.

STØTTESTRØMPER KLASSE 2

Støttestrømper i klasse 2 har en gradert kompresjonsteknologi (mmHg) med et trykk som går fra ankelen, der trykket er mellom 23-32 mmHg. Strømpene finnes både med og uten tær, i klassisk knehøyde og som stay-ups, avhengig av dine behov.

Finn riktig størrelse for støttestrømper i klasse 2

Støttestrømper i klasse 2 har forskjellige størrelsesangivelser og størrelsesguider avhengig av merket. Generelt sett trenger du tre mål for å finne riktig størrelse: leggmål, ankellægmål og skostørrelse. Bruk et målebånd for å måle omkretsen og utfør målingene tidlig om morgenen, før eventuell hevelse i bena. Mål rundt ankelen der den er smalest og rundt leggen der den er bredest. Hvis du vurderer å kjøpe støttestrømpebukser eller stay-ups, bør du også måle omkretsen på låret der det er bredest.