• Fri frakt fra 599kr
  • Tollfri levering - 3-5 dager
  • Sikker betaling via Klarna

Medisinske

Medisinske støttestrømper er støttestrømper som oppfyller kravene til medisinske kompresjonssokker og er CE-merket.

Det at medisinske støttestrømper er CE-merket, betyr at produsenten av støttesokkene sertifiserer at støttesokkene oppfyller EUs grunnleggende helse-, miljø- og sikkerhetskrav.

Medisinske støttestrømper  produseres således under spesifikke standarder og regler som gjør at de oppfyller de medisinske kravene som finnes i  helsetjenester. De medisinske støttestrømper  er tilgjengelige med både kompresjonsklasse 1 og kompresjonsklasse 2 - og i vårt sortiment finner du medisinsk klassifiserte støttestrømper  fra Medisox, Mabs og Jobst.

Ettersom støttestrømper  i kompresjonsklasse 2 har en høyere og sterkere kompresjon, anbefaler vi at du konsulterer legen din før du bruker kompresjonssokker i klasse 2. støttestrømper i klasse mer enn 2 bør alltid bestilles spesielt i helsevesenet og skal kun brukes hvis legen har anbefalt det.

ULIKE KLASSER AV STØTTESTRØMPER KOMPRESSJONSKLASSE

KOMPRESSJONSKLASSE 1 - 15-21 mmHg
KOMPRESSJONSKLASSE 2 - 23-32 mmHg
KOMPRESSJONSKLASSE 3 - 34-46 mmHg
KOMPRESSJONSKLASSE 4 - 49 - og høyere mmHg

FUNKSJON AV MEDISINSKE STØTTESTRØMPER 

Medisinske støttestrømper har en kompresjonsteknologi (mmHg) med et trykk som går fra ankelen og som synker opp til kneet, noe som betyr at trykket i støttesokkene blir gradert. De medisinske støttestrømper brukes til både forebyggende og medisinske formål.

Kompresjonsteknologien til støttestrømpene stimulerer arbeidet til leggmuskelpumpen i beina og øker dermed venestrømmen i både ben og føtter. På denne måten øker støttestrømpene blodsirkulasjonen, motvirker hovne ben, hovne føtter og har en forebyggende effekt mot åreknuter og følelser av utmattelse i ben og føtter.

Velg riktig størrelse på medisinske støttestrømper 

Alle støttesokker har forskjellige størrelsesindikasjoner og størrelsesguider. Men generelt er det tre målinger du trenger for å få riktige målinger på støttesokkene. Når du velger størrelsen på støttestrømper , i tillegg til din skostørrelse, må du også vite hvilke ankel- og leggemålinger du har. Bruk målebånd for å måle omkretsen, og ta målingene umiddelbart når du våkner om morgenen, før beina har rukket å svulme. Mål rundt ankelen der den er smalest og kalven der den er bredest. Hvis du skal kjøpe støttetights eller stay-ups, må du også måle låret der det er bredest.

44 produkter

44 produkter

Du har sett 36 av 44 produkter